Mochi jsou malé sladké japonské koláčky z lepkavé rýžové mouky. Mají měkkou vnější vrstvu a lahodně lepkavou náplň ze slazené pasty z červených fazolí.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 5 minut
- Přídavný čas: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 35 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 šálek slazené pasty z červených fazolí
- 1 šálek lepkavé rýžové mouky
- 1 čajová lžička prášku zeleného čaje (matcha)
- 1 šálek vody
- ¼ šálku bílého cukru
- ½ šálku kukuřičného škrobu na vyválení těsta
Postup
- Zabalte pastu z červených fazolí do alobalu a dejte ji do mrazáku, dokud neztuhne, nejméně na 1 hodinu.
- V misce vhodné do mikrovlnné trouby důkladně promíchejte mouku z lepkavé rýže a prášek ze zeleného čaje.
- Vmíchejte vodu a poté cukr.
- Promíchejte do hladka.
- Mísu zakryjte plastovou fólií a ohřívejte v mikrovlnné troubě 3 minuty 30 sekund.
- Mezitím vyjměte pastu z červených fazolí z mrazáku a rozdělte ji na 8 stejných kuliček.
- Odložte stranou.
- Směs rýžové mouky vyjměte z mikrovlnné trouby.
- Promíchejte a přikryté zahřívejte dalších 15 až 30 sekund.
- Pracovní plochu poprašte kukuřičným škrobem.
- Z horké směsi rýžové mouky vyválíme asi 2 lžíce do kuličky.
- Kuličku zploštěte a do jejího středu vložte jednu kuličku mražené pasty z červených fazolí.
- Těsto kolem fazolové pasty sevřete a přitlačte, dokud nebude zcela zakryté.
- Posypte těsto dalším kukuřičným škrobem a vložte mochi švem dolů do papírové formy na muffiny, aby se nelepilo.
- Postup opakujte.