Recept na nejlepší koláčky Mochi

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchty
koláčky mochi

Mochi jsou malé sladké japonské koláčky z lepkavé rýžové mouky. Mají měkkou vnější vrstvu a lahodně lepkavou náplň ze slazené pasty z červených fazolí.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 šálek slazené pasty z červených fazolí
  • 1 šálek lepkavé rýžové mouky
  • 1 čajová lžička prášku zeleného čaje (matcha)
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálku bílého cukru
  • ½ šálku kukuřičného škrobu na vyválení těsta

Postup

  1. Zabalte pastu z červených fazolí do alobalu a dejte ji do mrazáku, dokud neztuhne, nejméně na 1 hodinu.
  2. V misce vhodné do mikrovlnné trouby důkladně promíchejte mouku z lepkavé rýže a prášek ze zeleného čaje.
  3. Vmíchejte vodu a poté cukr.
  4. Promíchejte do hladka.
  5. Mísu zakryjte plastovou fólií a ohřívejte v mikrovlnné troubě 3 minuty 30 sekund.
  6. Mezitím vyjměte pastu z červených fazolí z mrazáku a rozdělte ji na 8 stejných kuliček.
  7. Odložte stranou.
  8. Směs rýžové mouky vyjměte z mikrovlnné trouby.
  9. Promíchejte a přikryté zahřívejte dalších 15 až 30 sekund.
  10. Pracovní plochu poprašte kukuřičným škrobem.
  11. Z horké směsi rýžové mouky vyválíme asi 2 lžíce do kuličky.
  12. Kuličku zploštěte a do jejího středu vložte jednu kuličku mražené pasty z červených fazolí.
  13. Těsto kolem fazolové pasty sevřete a přitlačte, dokud nebude zcela zakryté.
  14. Posypte těsto dalším kukuřičným škrobem a vložte mochi švem dolů do papírové formy na muffiny, aby se nelepilo.
  15. Postup opakujte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang