pound-cake-2

Koláč Pound Cake se snadno připravuje z osmi jednoduchých ingrediencí. Tento neodolatelný koláč je těžký a hutný, avšak zároveň křehký a měkký, takže se vám bude rozplývat v ústech. Můžete ho podávat samostatně nebo s čerstvými lesními plody a šlehačkou.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 225 g másla pokojové teploty
  • 200 g cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 120 ml zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce vanilky
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, sůl a prášek do pečiva a dejte stranou.
  3. Ve stojanovém mixéru vybaveném nástavcem na šlehání ušlehejte máslo. Přidejte cukr a míchejte, dokud nebude světlé a nadýchané. Mísu seškrábněte a šlehejte ještě několik sekund.
  4. Za současného míchání při střední rychlosti přidávejte vejce jedno po druhém. Mísu seškrábněte a šlehejte, dokud se úplně nespojí.
  5. Přidejte zakysanou smetanu a vanilku. Míchejte, dokud se nevstřebá.
  6. Přidejte směs mouky a míchejte, dokud se nespojí. Vyškrábejte mísu a stěrkou vmíchejte všechny zbytky mouky nebo másla.
  7. Těsto přeneste do formy a rychle uhlaďte, aby se těsto trochu vyrovnalo. Pečte asi 40 minut nebo dokud střed není pevný a špejle nevyjde čistá.
  8. Před přenesením na chladicí mřížku nechte asi 10 minut vychladnout ve formě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang