Recept na německý jablečný koláč

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
Německý jablečný koláč

Německý jablečný koláč je hustý koláč, který se dobře uchovává. Podávejte ho posypaný moučkovým cukrem nebo přelitý tvarohovou polevou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 šálky cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 4 šálky jablek – oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou dortovou formu o rozměrech 22×33 centimetrů.
  2. V míse vyšlehejte olej a vejce elektrickým mixérem do krémové konzistence.
  3. Přidejte cukr a vanilku. Dobře vyšlehejte.
  4. V míse smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu a sůl.
  5. Pomalu přidejte moučnou směs do vaječné směsi.
  6. Míchejte, dokud se nespojí. Těsto bude velmi husté.
  7. Pomocí dřevěné lžíce ručně vmíchejte jablka.
  8. Těsto rozetřete do připravené formy.
  9. Koláč pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 45 minut.
  10. Poté koláč nechte vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang