Recept na dokonalou vanilkovou polevu

DezertyDezerty, zákusky a poháryKrémy, polevy a náplně
vanilkova-poleva

Tato dokonalá vanilková poleva je základem pečení. Tato poleva, která je tekutá a má úžasnou vanilkovou chuť, je fantastická na skořicové rohlíčky, buchty, muffiny, koláče a další. Použijte kvalitní vanilku pro vynikající chuť a hustou smetanu pro hustší konzistenci.

Příprava

  • Příprava: 2 minuty
  • Celkem: 2 minuty

Ingredience

  • 1 hrnek prosátého moučkového cukru
  • 2-3 lžíce mléka nebo husté smetany
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • volitelně: špetka soli

Postup

  1. Vyšlehejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo smetany a vanilkový extrakt. V případě potřeby přidejte další lžíci mléka nebo smetany na zředění.
  2. Pro hustší polevu přidejte ještě trochu moučkového cukru.
  3. Ochutnejte a podle potřeby přidejte špetku soli.
  4. Pokud polevu nepoužijete ihned, přikryjte ji a uložte do chladničky, kde vydrží až 2 dny.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang