
Tato dokonalá vanilková poleva je základem pečení. Tato poleva, která je tekutá a má úžasnou vanilkovou chuť, je fantastická na skořicové rohlíčky, buchty, muffiny, koláče a další. Použijte kvalitní vanilku pro vynikající chuť a hustou smetanu pro hustší konzistenci.
Příprava
- Příprava: 2 minuty
- Celkem: 2 minuty
Ingredience
- 1 hrnek prosátého moučkového cukru
- 2-3 lžíce mléka nebo husté smetany
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- volitelně: špetka soli
Postup
- Vyšlehejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo smetany a vanilkový extrakt. V případě potřeby přidejte další lžíci mléka nebo smetany na zředění.
- Pro hustší polevu přidejte ještě trochu moučkového cukru.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte špetku soli.
- Pokud polevu nepoužijete ihned, přikryjte ji a uložte do chladničky, kde vydrží až 2 dny.