Pečivo

Už jste ochutnali pečivo z kamenné pece? Má do křupava zapečenou kůrku a vláčnou střídku. Nakoukněte s námi do pekárny

Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým...

Víte kolik vrstev má plundrové a kolik listové těsto? A jak vlastně vznikají? Nakoukněte s námi do vonící pekárny

Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě...

Chcete si na pečivu opravdu pochutnat? Snězte ho do deseti hodin od upečení, radí odbornice

Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální...

Sladké pečivo a děti

Velké téma pro všechny maminky, které dbají na správnou výživu svých dětí, je mlsání...

Křupavá historie II.

Chléb a pečivo zná lidstvo již z doby kamenné. Samozřejmě pečení od té doby prochází...

Pečivo na výletě

Co by to bylo za výlet, kdybychom s sebou neměli svačinu? A jak na čerstvém vzduchu chutná!...

Pečivo a moderní životní styl

Držet dietu již není doménou pouze jarních měsíců s cílem zhubnout několik...

Pečivo na výletě: Svačiny pro děti

Každý, kdo má děti, ví, jaké to je, když dítě dostane hlad. Podrážděnost, plačtivost...

Základ každého pečiva – mouka a kontrola její kvality

Jak se hodnotí kvalita mouky a které parametry jsou při určování kvality...

Křupavá historie I.

Má nesčetné množství podob, patří k našemu každodennímu životu a nikdy...

Pečivo u nás doma a za hranicemi všedních dnů – Ciabatta

To se snad ani nedá spočítat, kolik druhů bílého pečiva se připravuje v Itálii. Co...

Pečivo v období silvestrovsko-novoročního veselí

Plánujete občerstvení na Silvestra? Ať už čekáte hosty, nebo se chystáte vzít nějaké...

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang