Remeslny chleb

Zachutnal vám někdy řemeslný chléb z obchodu či pekařství, a rádi byste si jej připravili doma? Tento recept je snadný, rychlý, a z dostupných ingrediencí. Připravený domácí chléb vám bude zaručeně chutnat.

Příprava

  • Příprava včetně kynutí: 4 hodiny
  • Pečení: 25 minut
  • Celkem: 4 hodiny 25 minut

Ingredience

  • Hladká mouka (3 1/4 hrnku)
  • Instantní droždí (2 lžičky)
  • Sůl (2 lžičky)
  • Studená voda (1 1/2 hrnku)

Postup

Ve velké míse smíchejte mouku, droždí a sůl. Postupně přilévejte vodu a míchejte vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto může zpočátku vypadat jako suché, čím více ale budete míchat, tím bude hladší. Vypracujte těsto do tvaru bochníku a zabalte do potravinové fólie. Při pokojové teplotě nechte těsto kynout 2 – 3 hodiny. List pečicího papíru poprašte moukou a vložte na plech. Na pomoučený papír položte těsto a nožem jej rozřízněte napůl. Obě poloviny rukama zpracujte do podlouhlého tvaru, přikryjte utěrkou a nechte odpočívat 45 minut.

Mezitím předehřejte troubu na 245° C. Pomocí ostrého nože vytvořte v obou bochnících tři mělké zářezy, vložte do trouby, a pečte 20 – 25 minut. Pokud chcete dosáhnout opravdu křupavé kůrky, vložte spolu s chlebem do trouby také kovovou misku nebo odolnou pánvičku s vařící vodou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang