
Snadný recept na rychlý, sytý a chutný chléb z mandlové mouky. Tento jednoduchý chléb je keto a paleo a skvěle se hodí ke slaným i sladkým přílohám.
Tento lahodný chléb je rychle hotový a při pečení krásně voní. Má příjemně neutrální chuť, takže je ideálním doplňkem pro sladké i slané přílohy. Je také velmi sytý.
O víkendu si můžete upéct bochník, pak ho uschovat v lednici a během týdne si opéct jeden nebo dva krajíce k jídlu.
Ingredience
- Vejce
- Kokosový olej
- Jablečný ocet
- Sůl
- Mandlová mouka
- Jedlá soda
Postup
- Všechny ingredience jednoduše smícháte ručně v jedné míse.
- Přidejte tekuté přísady.
- Poté těsto vlijte do vymazané formy na bochník.
- Chléb pečte 30-40 minut při teplotě 180 °C.
- Nechte jej vychladnout a poté nakrájejte na 16 plátků.
Varianty
Základní chléb z mandlové mouky můžete změnit na bylinkový přidáním po ½ lžičce česnekového prášku, oregana a tymiánu. Nebo použijte 1 lžičku italského koření.
Můžete ho také osladit přidáním 1 a ½ lžičky glyceritu stévie (odpovídá ½ šálku cukru), 1 lžičky vanilky a 1 lžičky skořice.