pexels-roman-odintsov-4955210-2

Zapomeňte na tortilly koupené v obchodě a vyzkoušejte domácí tortilly. Vydrží vám dva dny nebo je můžete zmrazit a použít později. Skvěle se hodí na wrapy.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky plus trochu více na poprášení
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky jemné soli

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, rostlinný olej a sůl. Zalijte 150 ml teplé vody a hnětením směs spojte. Vyjměte ji z mísy a hněťte na lehce pomoučené pracovní ploše asi 5 minut, dokud nevznikne měkká, hladká koule těsta.
  2. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte alespoň 15 minut odpočívat, než ho vyválíte.
  3. Těsto rozdělte na 6 stejných dílů (každý o hmotnosti asi 75 g). Každou kuličku těsta rozválejte co nejtenčeji na pomoučené pracovní ploše. Měly by z nich vzniknout kolečka široká asi 20 cm a silná 2 mm.
  4. Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni. Tortilly opékejte 1-2 minuty z každé strany dozlatova a opečte je. Zabalte je do fólie a přikryjte utěrkou, aby zůstaly teplé, zatímco budete vařit zbytek.
  5. Dobře zabalené vydrží dva dny, nebo je vychlaďte, zabalte a zmrazte až na tři měsíce.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang