empanadas-recept

Možná jste i vy na dovolené ve Španělsku ochutnali typické empanadas. Tento báječný pokrm si můžete připravit snadno i sami doma, a to díky našemu receptu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 600 g mletého krůtího masa
  • 1/2 lžíce koření adobo
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Extra panenský olivový olej na smažení
  • 1/3 šálku nadrobno nakrájené cibule
  • 1 lžíce čerstvě prolisovaného česneku nebo více podle chuti
  • 1/4 šálku oloupaných a nadrobno nakrájených červených brambor
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené sladké červené papriky
  • 3/4 šálku tekutého vývaru sofrito
  • 3/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce čerstvě nasekaných lístků koriandru
  • 4 plátky ananasu, dobře osušené a jemně nasekané
  • 6 šálků řepkového oleje na smažení
  • 10 velkých nebo 15 malých kulatých skořápek empanada (seženete ve specializovaných prodejnách)

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte řepkový olej na středním plameni.
  2. Pokud používáte malé skořápky na empanady, dejte do jejich středu 2 vrchovaté polévkové lžíce (3 polévkové lžíce u větších skořápek) směsi. Těsto přeložte a utěsněte vidličkou, aby se okraje zmačkaly. Tento postup zopakujte u všech empanadas a odložte je stranou, aniž by se vzájemně dotýkaly.
  3. Olej by měl prskat, když ho vyzkoušíte ponořením rohu hotové empanady.
  4. Smažte empanadas v dávkách přibližně 3 minuty z každé strany. Na pánvi je nepřeplňujte. Dbejte na to, aby se empanadas při smažení vzájemně nedotýkaly. Když jsou z obou stran zlatohnědé, přendejte je na papírové utěrky, aby se osušily.
  5. Uspořádejte je na servírovací talíř, nechte mírně vychladnout a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang