pexels-matheus-bertelli-3856046

Tento kukuřičný chléb se tvaruje do malých koláčků a nepeče se, ale smaží. Koláčky se podávají teplé s javorovým sirupem nebo medem.

Ingredience

  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička bílého cukru
  • ¾ šálku vroucí vody
  • sádlo (1 lžíce do těsta a zbytek na smažení)

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, sůl a cukr. Přidejte vroucí vodu a 1 lžíci sádla. Míchejte, dokud se sádlo nerozpustí.
  2. Rozpalte pánev přibližně na 190 °C a rozehřejte sádlo.
  3. Ze směsi kukuřičné mouky vytvarujte 12 zploštělých kuliček pomocí vrchovaté lžíce jako odměrky.
  4. Smažte je po jednom otočení v horkém oleji, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé, asi 5 minut. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang