
Tento kukuřičný chléb se tvaruje do malých koláčků a nepeče se, ale smaží. Koláčky se podávají teplé s javorovým sirupem nebo medem.
Ingredience
- 1 šálek kukuřičné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička bílého cukru
- ¾ šálku vroucí vody
- sádlo (1 lžíce do těsta a zbytek na smažení)
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, sůl a cukr. Přidejte vroucí vodu a 1 lžíci sádla. Míchejte, dokud se sádlo nerozpustí.
- Rozpalte pánev přibližně na 190 °C a rozehřejte sádlo.
- Ze směsi kukuřičné mouky vytvarujte 12 zploštělých kuliček pomocí vrchovaté lžíce jako odměrky.
- Smažte je po jednom otočení v horkém oleji, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé, asi 5 minut. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte teplé.