Jak připravit tuňákový sendvič – recept

ChlebíčkyRybySendvičeSnackyStudená kuchyněTuňák

Tento recept na tuňákový sendvič je věnován všem kuchařům, kteří říkají, že se nikdy nemá míchat ryba a sýr dohromady.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 sklenice okapaného tuňáka baleného v oleji
  • 2 lžíce jemně nakrájeného celeru
  • 1 lžíce mleté zelené cibule
  • 2 lžičky okapaných kaparů
  • 2 lžíce majonézy nebo dle chuti
  • 1 lžička asijské chilli pasty
  • 1/3 šálku čerstvého sýru mozzarella
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 silné plátky francouzského chleba
  • 1/4 hrnku rozdrobeného ostrého sýru čedar
  • špetka kajúnského pepře nebo dle chuti

Postup

  1. Tuňáka vložíme do mísy a lehce ho rozdělíme vidličkou. Přidáme celer, zelenou cibuli, kapary, majonézu a chilli pastu. Na malé kousky nakrájíme mozzarellu a promícháme. Dochutíme solí a černým pepřem. Tuňákový salát vložíme uložíme do ledničky, dokud ho nebudeme potřebovat.
  2. Předehřejeme si troubu. Plech na pečení vyložíme alobalem.
  3. Plátky francouzského chleba z obou stran bohatě potřeme máslem.
  4. Chléb potřený máslem opékáme 2-3 minuty tak, aby byl na povrchu dozlatova. Plátky chleba otočíme a opékáme i z druhé strany, dokud nejsou opečené, zhruba další 2-3 minuty. Vyjmeme chléb z trouby a otočíme plátky chleba na plechu tak, aby nejtmavší strany byly na spodní straně.
  5. Jemně rozetřeme tuňákový salát na plátky chleba. Salát na chleba přitlačíme a tuňáka rozetřeme až k okrajům. Každý sendvič potřeme rozdrobeným čedarem. Vršek posypeme kajúnským pepřem.
  6. Sendviče vložíme pod gril a opékáme 5-6 minut, dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang