
Tento recept na tuňákový sendvič je věnován všem kuchařům, kteří říkají, že se nikdy nemá míchat ryba a sýr dohromady.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 sklenice okapaného tuňáka baleného v oleji
- 2 lžíce jemně nakrájeného celeru
- 1 lžíce mleté zelené cibule
- 2 lžičky okapaných kaparů
- 2 lžíce majonézy nebo dle chuti
- 1 lžička asijské chilli pasty
- 1/3 šálku čerstvého sýru mozzarella
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce změklého másla
- 2 silné plátky francouzského chleba
- 1/4 hrnku rozdrobeného ostrého sýru čedar
- špetka kajúnského pepře nebo dle chuti
Postup
- Tuňáka vložíme do mísy a lehce ho rozdělíme vidličkou. Přidáme celer, zelenou cibuli, kapary, majonézu a chilli pastu. Na malé kousky nakrájíme mozzarellu a promícháme. Dochutíme solí a černým pepřem. Tuňákový salát vložíme uložíme do ledničky, dokud ho nebudeme potřebovat.
- Předehřejeme si troubu. Plech na pečení vyložíme alobalem.
- Plátky francouzského chleba z obou stran bohatě potřeme máslem.
- Chléb potřený máslem opékáme 2-3 minuty tak, aby byl na povrchu dozlatova. Plátky chleba otočíme a opékáme i z druhé strany, dokud nejsou opečené, zhruba další 2-3 minuty. Vyjmeme chléb z trouby a otočíme plátky chleba na plechu tak, aby nejtmavší strany byly na spodní straně.
- Jemně rozetřeme tuňákový salát na plátky chleba. Salát na chleba přitlačíme a tuňáka rozetřeme až k okrajům. Každý sendvič potřeme rozdrobeným čedarem. Vršek posypeme kajúnským pepřem.
- Sendviče vložíme pod gril a opékáme 5-6 minut, dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.