Pečený tuňák

Ingredience:

  • 120 g kvalitního tuňáka
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • 3 větvičky petrželové natě
  • malá cibule
  • sůl a pepř
  • máslo na vymazání pekáčku

Postup

Z cibulky, petrželové natě, citronové šťávy a olivového oleje připravíme marinádu. Do marinády vložíme osoleného a opepřeného tuňáka a marinujeme ho alespoň 30 minut.

Marinovaného tuňáka vložíme do máslem vymazaného pekáčku, navrstvíme na něj zbytek marinády a pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Pečeného tuňáka podáváme s pečenými bramborami (cca 250 g) a jakýmkoli zeleninovým salátem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang