
Hledáte snadný a rychlý recept na žampionové rizoto? Toto lahodné a krémové žampionové rizoto v sobě snoubí chuť rýže, parmazánu, brandy a žampionů, a představuje vynikající večeři nejen pro chladné dny.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 60 minut
Ingredience
- Máslo (2 lžíce)
- Žampiony (2 hrnky)
- Brandy, vermut nebo bílé víno (2/3 hrnku)
- Kuřecí vývar (5 – 6 hrnků)
- Šalotka (1/3 hrnku)
- Rýže (1 3/4 hrnku)
- Strouhaný parmazán (1/3 šálku)
- Sůl a pepř
- Petržel (2 lžičky)
Postup
V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájené žampiony se šalotkou a vařte na mírném plameni 5 minut. Za stálého míchání přidejte rýži, přilejte brandy, přiveďte k varu a stáhněte plamen na polovinu. Vařte 3 – 4 minuty. Po půl hrnku začněte přilévat vařící kuřecí vývar. Dalšího půl hrnku vždy přidejte až tehdy, když rýže kompletně absorbuje předchozí várku. V průběhu celého procesu nezapomeňte rýži neustále míchat. V závěru přidejte strouhaný parmazán, podle chuti přisolte, zamíchejte, a podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.