Žampionové rizoto – recept

Bezmasá jídlaHlavní jídlaHoubyRizotoRýže
Zampionove rizoto

Hledáte snadný a rychlý recept na žampionové rizoto? Toto lahodné a krémové žampionové rizoto v sobě snoubí chuť rýže, parmazánu, brandy a žampionů, a představuje vynikající večeři nejen pro chladné dny.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 60 minut

Ingredience

  • Máslo (2 lžíce)
  • Žampiony (2 hrnky)
  • Brandy, vermut nebo bílé víno (2/3 hrnku)
  • Kuřecí vývar (5 – 6 hrnků)
  • Šalotka (1/3 hrnku)
  • Rýže (1 3/4 hrnku)
  • Strouhaný parmazán (1/3 šálku)
  • Sůl a pepř
  • Petržel (2 lžičky)

Postup

V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájené žampiony se šalotkou a vařte na mírném plameni 5 minut. Za stálého míchání přidejte rýži, přilejte brandy, přiveďte k varu a stáhněte plamen na polovinu. Vařte 3 – 4 minuty. Po půl hrnku začněte přilévat vařící kuřecí vývar. Dalšího půl hrnku vždy přidejte až tehdy, když rýže kompletně absorbuje předchozí várku. V průběhu celého procesu nezapomeňte rýži neustále míchat. V závěru přidejte strouhaný parmazán, podle chuti přisolte, zamíchejte, a podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang