Nejlepší krémové rizoto – recept

Hlavní jídlaRizotoRýže
kremove-rizoto-recept

Rizoto může mít mnoho podob. Pokud fandíte jeho krémové variantě, můžete si s námi vyzkoušet tento jednoduchý recept na lahodné krémové rizoto.

Ingredience

  • Sůl (1 lžíce)
  • Extra panenský olivový olej (6 lžic)
  • Nakrájená cibule (1/2)
  • Rýže (2 šálky)
  • Suché bílé víno (1 šálek)
  • Máslo (5 lžic)
  • Strouhaný parmazán (1 3/4 šálku)
  • Pepř

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte lžíci soli a 10 hrnků vody. Přiveďte k varu.
  2. Mezitím si na pánvi rozpalte olej. Osmahněte na něm cibulku se špetkou soli, za častého míchání smažte 6-8 minut. Přidejte půl šálku vody a za častého míchání vařte, dokud se voda neodpaaří.
  3. Přidejte rýži a důkladně promíchejte. Po 5 minutách můžete přidat víno a další špetku soli. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud se víno neodpaří.
  4. Snižte plamen na minimum, po 3/4 šálku přidávejte horkou osolenou vodu a za častého míchání vařte 25-30 minut, dokud pokrm nedosáhne krémové konzistence. Nechte chvilku odpočinout a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang