Pečené rizoto je vhodné buď jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Jak postupovat při přípravě pečeného rizota?

Pečené rizoto je jedním z jídel, které není těžké na přípravu a je hotové poměrně rychle. Jak si pečené rizoto připravit?

Pečené rizoto příprava

Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na menší kostičky, krátce opečeme, zasypeme trochou mleté papriky (cca 3 lžičky), zalijeme vývarem jen aby bylo maso potopené a necháme dělat skoro do měkka (v papiňáku, je to zhruba za 15 minut).

Potom dáme maso i s vývarem do vyššího hrnce, přidáme rýži, skleničku kapie i s nálevem, zalijeme vývarem (nešetříme, rýže to nasákne, tak ať se nepřipálí), podle chuti přidáme sůl, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby na 180 °C.

Rizoto se dělá maximálně půl hodiny, je dobré jej občas zkontrolovat, promíchat, popřípadě dolít vývar pokud moc ubyde a zkoušet rýži, jestli je už měkká. Dáváme si ho se strouhaným sýrem a sterilovanou okurkou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang