Kuřecí rizoto s houbami

Hlavní jídla

Kuřecí rizoto s houbami je jedním z hlavních pokrmů, který není náročný na přípravu a milovníci hub jej budou milovat. Jaké ingredience si na přípravu rizota přichystat? A jak postupovat při jeho přípravě?

Kuřecí rizoto s houbami lze přichystat poměrně rychle ze snadno dostupných ingrediencí. Jaké potraviny jsou k přípravě kuřecího rizota s houbami třeba?

Ingredience k přípravě kuřecího rizota s houbami

Na přípravu kuřecího rizota s houbami si připravíme 500g kuřecího masa – stehna, prsa, křidélka – dle libosti, 300 g rýže (nedoporučuji jasmínovou, pokud chceme rizoto sypké, nejlepší je parbolied) tuk, cibuli ,houby – sušené, mražené či čerstvé – lze i žampiony, kmín, sůl, pepř, paprika sladká, masox (nemusí být).

Příprava kuřecího rizota s houbami

Pokud budeme používat sušené houby, namočíme je do vody. Pokud čerstvé, tak je očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme a na tuku osmažíme do růžova. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Maso osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kousek masoxu.

Přidáme houby nakrájené na kousky (sušené houby již nekrájíme a dáváme je bez vody, ve které byly namočené). Zalijeme vodou do výše masa a dusíme téměř do měkka. Rýži propereme a přidáme k masu. Promícháme a případně zalijeme vodou. Tekutina by měla být asi tak 2 cm nad úroveň masa.

Dusíme na mírném plameni ještě asi 15 minut, dokud rýže nezměkne. Již nemusíme míchat. Poté můžeme podávat.

TIP: Další oblíbenou variantou rizota je srbské rizoto z mletého masa. Jedná se o jednoduchý pokrm, který lze připravit na jedné pánvi.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang