
Hovězí Wellington – recept
Ingredience na nádivku 750 g bílých žampionů2 šalotky, oloupané a nahrubo nakrájené4...
Houbaření, to je skoro až národní sport pro čechy. Sbírání hub v klidném lese, kde v horkých letních dnech se každý může schovat do chládku, vyčistit hlavu od myšlenek a jen tak procházet tichým a klidným lesem. A když k tomu navíc dorazí člověk zpět domů s plným košíkem hub, o to je procházka v lese příjemnější.
Houby si samozřejmě nemusí každý vychutnávat pouze přes léto, ale při správném skladování se dají využívat celý rok. Ať už se jedná o zavařené houby, usušené houby nebo tepelně upravené a zamrazené.
Houby se v kuchyni dají použít téměř všude. V bramborových polévkách, v houbových polévkách, v různých omáčkách, pod maso na pečení, do slaných koláčů nebo i jen tak samotné jako příloha nebo hlavní jídlo, jako je smaženice nebo na způsob řízku v trojobalu. Variant jak zpracovat houby je mnoho.
Hovězí Wellington – recept
Ingredience na nádivku 750 g bílých žampionů2 šalotky, oloupané a nahrubo nakrájené4...
Domácí frittata
Jednoduchá a rychlá svačina nebo večeře. Pro milovníky vajec a vaječných omelet je to to...
Dušený králík s houbami
Hledáte recept na králíka? Tento vydatný králičí guláš s houbami, sherry a bylinkami je...
Rychlá a snadná polévka s vaječným kapáním
Tato snadná polévka s vaječným kapáním je hotová za méně než 15 minut. Připravuje se z...
BYLINKOVÝ SÝR S KARAMELIZOVANÝMI ŽAMPIONY NA CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky4 lžíce sýra Philadelphia1 lžíci najemno...
Vepřové řízky s houbami a rajčaty – Recept
Ingredience 600 g vepřové kýty bez kosti200 g hub200 g rajčat40 g...
Kulajda – recept na nejlepší tradiční a českou
Smetanová hutná polévka plná voňavých hub, brambor a vajec. Sladká i kyselá zároveň. Kdo...
Žampionová omáčka – recept na žampionovou omáčku k masu či těstovinám
Žampionová omáčka je starou dobrou klasikou, která nikoho neurazí. Hodí se jak ke...
Recept – křenová omáčka s hříbky
Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Houbové karbanátky s bylinkami
Houbové karbanátky mají svou specifickou chuť a především vůni. To je zřejmě důvod,...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdcecibulenaložené nebo čerstvé houbygulášové...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Podzimní salát s dýní, quinoou a špenátem
Quinoa neboli merlík čilský je přirozeně bezlepková potravina, která se dá využívat...
Slané koláče z listového těsta
Na tyto slané koláče jsem přišla docela náhodou. Chtěla jsem udělat quiche, ale nechtělo...
Recept – žampionová pizza
Ingredience: 1 malá konzerva žampionů6 rajčat2 natvrdo vařená vejce2...
Recept – koprová omáčka s houbami
Ingredience: 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub100 g máslasůl2 žloutky500 ml...
Recept – houbová omáčka s paprikami
Ingredience: 4 lžíce oleje1 cibule5 paprikpřibližně talíř směsi očištěných...
Krémový bulgur se žampiony a sušenými rajčaty
Toto jídlo vzniklo úplně náhodou. Doma jsem měla zbytek sušených rajčátek z trhu,...
Zapečený bulgur s hlívou ústřičnou a krůtím masem
Aby tu také byl nějaký recept pro ty, kteří jedí maso, přidávám tip na jednoduchý oběd,...
Teplý mrkvový salát s cizrnou
Po Vánocích není od věci trošku stravu zase odlehčit. Je ten správný čas začít jíst...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Kuřecí rizoto s houbami
Kuřecí rizoto s houbami je jedním z hlavních pokrmů, který není náročný na přípravu a...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang