Zapečený bulgur s hlívou ústřičnou a krůtím masem

BulgurHlavní jídlaHoubyKrůtí maso

Aby tu také byl nějaký recept pro ty, kteří jedí maso, přidávám tip na jednoduchý oběd, který si zamilujete. V jednoduchosti je krása a tady to platí dvojnásob. Jak na to?

Zapečený bulgur je ideální volbou pro rodinný oběd, při jehož přípravě nestrávíte několik hodin a vaše kuchyň nebude vypadat jako po náletu vetřelců.

Ingredience

Pro výrobu budeme potřebovat:

  • 150 g bulguru
  • 300 g krůtích prsou
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1/2 pórků (vrchní, zelená část)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce bylinkové směsi
  • 1 lžíce ghí

Jak zní postup?

Postup přípravy

Bulgur v sítku propláchneme vodou a necháme vařit pod pokličkou v mírně osolené vodě. Na 1 díl bulguru dávám necelé 2 díly vody. Když se voda odpaří, dáme hrnec stranou a bulgur necháme ještě cca 10 minut pod pokličkou docházet. Po této době ho lehce načechráme vidličkou, by měl být krásně sypký.

Mezitím co se bulgur vaří, připravíme si ostatní suroviny. Krůtí prsa nakrájíme na menší kostky, cibulku na kolečka a hlívu pouze natrháme na rukama na menší nudličky.

Na pánvi necháme rozehřát ghí a zprudka na něm orestujeme maso. Můžeme ho lehce osolit a opepřit. Orestované krůtí kousky přendáme stranou do misky a na stejnou pánev ihned přemístíme hlívu s cibulkou. Několik minut společně restujeme, dokud hlíva nezmenší svůj objem a začne být lehce opečená.

V tu chvíli přidáme posekaný česnek a pórek pokrájený na kolečka. Ochutíme směsí bylinek (já použila směs bílého pepře, oregana, medvědího česneku, kmínu, libečku, tymiánu a bazalky) a restujeme ještě několik minut.

Tuto směs už jen smícháme s uvařeným bulgurem, přendáme do pekáčku, který jsme vymazali ghí nebo olejem a dáme péct na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang