pecena-kruti-stehna

Pečená krůtí stehna jsou ideální kdykoli a hodí se i pro menší setkání na Den díkůvzdání. Pečení při vysoké teplotě zajistí křupavou kůži a šťavnaté maso. Při tomto způsobu přípravy trvá tento recept jen něco málo přes hodinu.

Ingredience

  • Avokádový olej ve spreji
  • 4 středně velká krůtí stehna (s kůží a kostí, každé o hmotnosti asi 280 g)
  • ¼ šálku rozpuštěného másla

Směs koření:

  • 1 lžička mořské soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička papriky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Pekáč s okrajem vybavte mřížkou na pečení a mřížku postříkejte avokádovým olejem ve spreji.
  2. Krůtí stehna osušte papírovými utěrkami. Celá je potřete rozpuštěným máslem a potřete směsí koření. Položte je na pečicí mřížku a lehce je postříkejte avokádovým olejem.
  3. Pečte odkrytá 20 minut, dokud kůže nezhnědne.
  4. Volně je přikryjte alobalem, aby se nepřipálily, a pokračujte v pečení, dokud po propíchnutí vidličkou nevytéká šťáva a vnitřní teploměr nezaznamená 74 °C (ujistěte se, že se nedotýká kosti), tedy ještě asi 30 minut.
  5. Před podáváním vyjměte stehna z trouby a nechte je 10 minut odpočívat, stále přikrytá alobalem. Tento krok nevynechávejte – vnitřní teplota se tak ještě trochu zvýší a šťáva se znovu rozdělí a usadí.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang