kruti-karbanatky

Domácí krůtí karbanátky se snadno připravují. Tento recept můžete použít i na kuřecí a vepřové maso.

Ingredience

  • 900 g mletého krůtího masa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ lžičky mleté šalvěje
  • 1 a ½ lžičky mletého tymiánu
  • ½ lžičky sušené majoránky
  • ½ lžičky vloček červené papriky

Postup

  1. V míse smíchejte krůtí maso, hnědý cukr, sůl, černý pepř, šalvěj, tymián, majoránku a vločky červené papriky, dokud se dobře nespojí. Z krůtí směsi vytvarujte placičky.
  2. Po částech smažte placičky na velké pánvi na středním plameni, dokud nezískají zlatohnědou barvu a uprostřed již nejsou růžové, 6 až 8 minut.
  3. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang