Recept na kuřecí karbanátky

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
kureci-karbanatky

Tyto kuřecí karbanátky jsou skvělou obměnou klasických karbanátků, pokud zrovna chcete něco lehce odlehčeného a trochu zdravějšího. Ideální je v kombinaci se zeleninovým salátem.

Ingredience

  • 0,5 kg mletého kuřecího masa
  • 2 hrnky strouhanky
  • 1/2 hrnku nízkotučného mléka
  • 3 lžíce nastrouhané sladké cibule
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 3/4 lžičky hrubozrnné soli
  • Drcený černý pepř
  • 1 lžička olivového oleje

Postup

  1. Kuřecí maso vložte do mísy. Vmíchejte mléko, 1/2 hrnku strouhanky, cibuli, kajenský pepř, sůl a pepř.
  2. Směs bude velmi vlhká, což znamená, že se z ní bude trochu špatně tvořit placičky, ale pusťte se do toho.
  3. Zbývající 1 a 1/2 hrnku strouhanky dejte na talíř. Kuřecí maso rozdělte na 4 nebo 5 hromádek a rukama z nich vytvarujte placičky. Každou placičku obalte ve strouhance.
  4. Na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a placičky smažte dozlatova a dopečte, asi 5 minut z každé strany. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang