kureci-burrito-2

Využijte zbytky kuřecího masa v těchto jednoduchých opečených kuřecích buritto naplněných kořeněnou rýží a fazolemi v mexickém stylu.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená nebo bílá cibule nebo 4 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 400 g míchané zeleniny podle vlastního výběru (např. mrkev, červenou papriku a kukuřici).
  • 200 g zbytků kuřecího masa nakrájeného na malé kousky
  • 2 x 250 g balení hotové rýže s limetkou a koriandrem
  • 400 g plechovky červených fazolí v chilli omáčce
  • 6 velkých wrapů
  • 1 nakrájené avokádo
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 1 rozšlehané vejce
  • zakysaná smetana k podávání (nepovinné)

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte ji 5 minut, dokud nezměkne.
  2. Pak přidejte vybranou zeleninu a vařte dalších 5-10 minut nebo dokud nezměkne.
  3. Přidejte zbytky masa, rýži a fazole spolu s omáčkou z plechovky. Vše promíchejte a vařte 5 minut, dokud není omáčka horká.
  4. Rozehřejte další pánev nebo pánvičku, dokud není horká, a rozehřejte troubu na 140 °C s ventilátorem.
  5. Nyní sestavte burritos. Na rozpálené pánvi 10 sekund zahřívejte wrap (pánev udržujte horkou, budete ji muset použít znovu).
  6. Do středu wrapu dejte zhruba šestinu rýžové směsi. Navrch dejte trochu avokáda a sýra a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Konce přeložte přes náplň a pak přehněte boky jako obálku.
  7. Trochu zploštíme na balíček a položíme jej švem dolů na rozpálenou pánev. Pečte 2 minuty, dokud se spodní strana nezavře a neopeče dozlatova, obraťte a pečte ještě několik minut.
  8. Zatímco budete pokračovat v sestavování a přípravě zbývajících burrito, udržujte je v troubě teplé.
  9. Podávejte se zakysanou smetanou, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang