Bulgur je výživná a snadná celozrnná obilovina, která skvěle nahradí hnědou rýži nebo quinou. Můžete si ho připravit hodně dopředu a vychutnávat si ho v různých podobách po celý týden – jako součást snídaně, oběda i večeře.

Ingredience

  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek nevařeného bulguru
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli

Postup

V malém hrnci na středně vysoké teplotě přiveďte k varu vody. Vmíchejte bulgur, přikryjte, snižte teplotu na středně nízkou a vařte 12 minut. Odstavte z ohně a nechte zakryté 10 minut stát. Odkryjte. Pokapejte olejem a posypte solí. Promíchejte vidličkou, aby se ingredience propojily.

Výživové hodnoty

  • 100 kalorií
  • Tuky 3 g
  • Bílkoviny 3 g
  • Sacharidy 18 g
  • Vláknina 3 g
  • Sodík 184 mg
  • Vápník 1%
  • Draslík 3%
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang