Tuňákový salát

Tento recept na tuňákový salát se připravuje z tuňáka z konzervy, majonézy, celeru, cibule a citronu a lze jej upravit na desítky způsobů. Je krémový, sytý a snadno se připravuje.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • 1 plechovka tuňáka
  • 1 stonek řapíkatého celeru nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička červené cibule, jemně nasekané
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Špetka soli
  • Špetka černého pepře

Postup

  1. V misce tuňáka rozmělněte vidličkou. Přidejte celer, majonézu, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř. Promíchejte.
  2. Ochutnejte a upravte koření podle svých představ. Přikryjte a nechte vychladnout nebo ihned spotřebujte.
  3. Z tuňákového salátu si můžete udělat sendvič na plátky chleba, namazat si ho na krekry jako svačinu.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang