tunak_salat

Tento tuňákový salát se výborně podává na zeleném salátu nebo mezi dvěma kousky chleba s čerstvým salátem. Pro zvýraznění chuti a barvy posypte salát trochou papriky.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 plechovka tuňáka
  • ½ šálku majonézy
  • ¼ šálku nakrájeného celeru
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ⅛ lžička soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 1 špetka papriky nebo podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte tuňáka, majonézu, celer, cibuli, petržel, citronovou šťávu, česnekový prášek, sůl a pepř; dobře promíchejte.
  2. Dochutíme paprikou; uložíme do chladničky, dokud se nevychladí.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang