Tento tuňákový salát se výborně podává na zeleném salátu nebo mezi dvěma kousky chleba s čerstvým salátem. Pro zvýraznění chuti a barvy posypte salát trochou papriky.

Saláty jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a rychle. Kombinace čerstvých zelenin, tuňáka a zdravých tuků v olivovém oleji je skvělou cestou, jak poskytnout vašemu tělu potřebné živiny.

Salát s tuňákem je nejen zdravý, ale také vynikající, díky svému jednoduchému přípravnému postupu a osvěžující chuti. V tomto článku se podíváme na recept na salát s tuňákem, který můžete snadno a rychle připravit doma. Připravte se na skvělou chuť a zdravou přílohu, kterou si zamilujete, tak rychle jako avokádo s tuňákem.

Salat s tunakem
Do salátu s tuňákem můžete přidat i těstoviny.

Saláty k večeři

Saláty jsou vynikající volbou pro večerní jídlo, protože jsou snadno stravitelné a obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro zdraví. Existuje mnoho druhů salátů, které mohou být použity jako hlavní jídlo nebo jako příloha k hlavnímu jídlu – příkladem může být třeba studený těstovinový salát.

Saláty mohou být vyrobeny z mnoha druhů zeleniny, jako jsou listové saláty, červené zelí, rajčata, okurky, papriky a mrkev, a mohou být obohaceny o výživné ingredience, jako jsou luštěniny, bulgur, ořechy, semena nebo tuňák.

Díky svému obsahu vlákniny a bílkovin jsou saláty skvělou volbou pro zdravou a vyváženou večeři, která poskytuje dostatek energie a živin pro celou noc.

Připravte si doma také výborný caprese salát.

Salát s tuňákem – recept

Salát s tuňákem je rychlá a chutná volba pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a chutně. Tento salát obsahuje směs čerstvé zeleniny, tuňák a bylinky, které dodávají jídlu svěží chuť. Připravte si jednoduchý salát s tuňákem doma a užijte si rychlou a chutnou večeři plnou nutričních hodnot.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience na salát s tuňákem

  • 1 plechovka tuňáka
  • ½ šálku majonézy
  • ¼ šálku nakrájeného celeru
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ⅛ lžička soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 1 špetka papriky nebo podle chuti

Postup na salát s tuňákem

  1. Ve velké míse smíchejte tuňáka, majonézu, celer, cibuli, petržel, citronovou šťávu, česnekový prášek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  2. Dochutíme paprikou a uložíme do chladničky, dokud se nevychladí.
Salat s tunakem
Salát s tuňákem chutná výborně, když jej doplníte o bylinky.

Tuňákový salát – recept

Tuňákový salát je oblíbeným jídlem, které lze snadno připravit a je vhodné jako lehká a osvěžující večeře či svačina. Tento recept kombinuje tuňáka, zeleninu a majonézu, aby vytvořil chutný a výživný salát, který lze snadno upravit podle osobních preferencí.

Tuňákový salát – ingredience

  • 2 plechovky tuňáka v oleji (každá o váze 150 g)
  • 1 střední cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 střední rajčata, nakrájená na drobné kousky
  • 1 střední okurka, nakrájená na drobné kousky
  • 1 střední paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 1/4 šálku nakládaného zelí
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • petržel na ozdobu

Tuňákový salát – postup

  1. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte olej okapat. Tuňáka rozmělněte vidličkou v míse.
  2. Přidejte do mísy nakrájenou cibuli, rajčata, okurku, papriku a nakládané zelí a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
  3. Do mísy přidejte majonézu, dijonskou hořčici, ocet, sůl a pepř a opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.
  4. Salát uložte do lednice na minimálně 30 minut, aby se ochucený tuňákový salát dobře proležel a chutě se spojily.
  5. Při servírování salát posypte nasekanou petrželkou.
  6. Tento recept na tuňákový salát lze snadno přizpůsobit osobním preferencím. Například můžete přidat další zeleninu, jako jsou mrkve nebo kukuřice, nebo použít jinou ochucenou majonézu.

Zeleninový salát s tuňákem – recept

Zeleninový salát s tuňákem je osvěžující a zdravá volba pro každodenní oběd nebo večeři. V tomto receptu použijeme řadu zeleninových ingrediencí, které se skvěle kombinují s tuňákem a vytváří chutné a výživné jídlo.

Zeleninový salát s tuňákem – ingredience

  • 1 velká hlávka ledového salátu, nakrájená na menší kousky
  • 1 střední rajče, nakrájené na kostky
  • 1/2 angurie, nakrájená na kostky
  • 1/2 avokádo, nakrájené na kostky
  • 1/4 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1/2 konzervy tuňáka v olivovém oleji (cca 80-100 g)
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce balsamického octa
  • 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Zeleninový salát s tuňákem – postup

  1. Do velké mísy dejte nakrájený ledový salát, rajče, angurii, avokádo a cibuli a promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
  2. Přidejte k zelenině tuňáka a jeho olivový olej.
  3. V jiné míse smíchejte olivový olej, balsamický ocet, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily a vznikla omáčka.
  4. Omáčku nalijte na salát a opatrně promíchejte, aby se salát a tuňák rovnoměrně ochutili.
  5. Salát můžete podávat okamžitě, nebo nechte alespoň 10 minut v lednici, aby se salát proležel a chutě se spojily.
  6. Tento zeleninový salát s tuňákem je zdravý a výživný. Pokud chcete, můžete do salátu přidat další zeleninu podle vašich chutí, jako jsou mrkev nebo paprika. Dobrou chuť!

Těstovinový salát s tuňákem – recept

Těstovinový salát s tuňákem a rajčaty je vynikající volbou pro snadnou a chutnou večeři, kterou připravíte během několika málo minut. Salát má osvěžující chuť a kombinace rajčat a tuňáka vytvoří zdravý a výživný pokrm.

Těstovinový salát s tuňákem – ingredience

  • 250 g penne nebo jiných těstovin
  • 1/2 konzervy tuňáka v olivovém oleji (cca 80-100 g)
  • 1/2 hrnku cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • 1/4 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Těstovinový salát s tuňákem – postup

  1. Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu, sceďte a nechte vychladnout.
  2. V míse smíchejte olivový olej, bílý vinný ocet, nakrájený česnek, sůl a pepř.
  3. Přidejte do mísy nakrájenou cibuli a cherry rajčata.
  4. Nakrájejte tuňáka na menší kousky a přidejte ho do mísy s rajčaty a cibulí.
  5. Přidejte vychladlé těstoviny do mísy a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  6. Posypte salát nasekanou petrželkou a nechte vychladit nebo podávejte okamžitě.
  7. Tento těstovinový salát s tuňákem a rajčaty je skvělou volbou pro snadnou a výživnou večeři. Pokud chcete, můžete do salátu přidat další zeleninu podle vašich chutí, jako jsou nakrájené papriky nebo olivy. Dobrou chuť!

Těstoviny s tuňákem a vejcem – recept

Těstoviny s tuňákem a vejcem jsou jednoduchým, ale chutným jídlem, které se dá připravit během několika málo minut. Tento recept je ideální pro rychlou a zdravou večeři, kterou si můžete vychutnat kdykoliv během dne.

Těstoviny s tuňákem a vejcem – ingredience

  • 250 g těstovin (nejlépe spirály nebo perníky)
  • 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (cca 150 g)
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • Nasekaná petrželka na ozdobu

Těstoviny s tuňákem a vejcem – postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho s cibulí asi 1 minutu.
  4. Přidejte do pánve tuňáka v olivovém oleji a opékejte ho asi 2 minuty.
  5. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte je vidličkou.
  6. Vlijte vejce do pánve a za stálého míchání opékejte asi 2-3 minuty, dokud se vejce nesrazí.
  7. Přidejte do pánve vychladlé těstoviny a důkladně promíchejte s tuňákem a vejcem.
  8. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. Podávejte horké a ozdobte nasekanou petrželkou.
  10. Tento recept na těstoviny s tuňákem a vejcem je rychlý, snadný a výborně se hodí jako lehká večeře pro celou rodinu.
  11. Můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí tím, že do něj přidáte další zeleninu, jako například rajčata, papriky nebo olivy.
Salat s tunakem
Salát s tuňákem je nejen chutný, ale i zdravý.

Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – recept

Tento recept na těstovinový salát s tuňákem a majonézou je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři, která uspokojí vaše chuťové buňky. Tento salát je ideální na letní dny, kdy potřebujete lehké jídlo plné chuti.

Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – ingredience

  • 250 g těstovin
  • 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (cca 150 g)
  • 1/2 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • Nasekaná petrželka na ozdobu

Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho s cibulí asi 1 minutu.
  4. Přidejte do pánve tuňáka v olivovém oleji a opékejte ho asi 2 minuty.
  5. V míse smíchejte majonézu, hořčici, jablečný ocet, cukr, sůl a pepř.
  6. Přidejte do mísy vychladlé těstoviny, cibuli s česnekem a tuňáka.
  7. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily s majonézou.
  8. Uložte salát do ledničky na minimálně 30 minut, aby se ochutnal a proležel.
  9. Podávejte chladné a ozdobte nasekanou petrželkou.
  10. Tento recept na těstovinový salát s tuňákem a majonézou je rychlý, snadný a chutný. Můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí tím, že do něj přidáte další zeleninu, jako například papriky, rajčata nebo olivy.

Tyto lahodné, lehké a zdravé saláty s tuňákem mohou být skvělou volbou pro oběd nebo večeři, když chcete snadno a rychle připravit něco chutného a zdravého.

Pokud máte rádi tuňáka, existuje mnoho způsobů, jak ho můžete použít v salátu a být si jisti, že budete mít výživný a chutný pokrm, který vám dodá potřebnou energii pro váš aktivní životní styl.

Nezapomeňte experimentovat s různými ingrediencemi a vyzkoušet vlastní verze těchto receptů, aby odpovídaly vašim vlastním preferencím a vkusu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang