Domácí arašídové máslo – recept

Pomazánky

Vytvořte si vlastní lahodné arašídové máslo ze tří ingrediencí a s minimem starostí. Vytvořte si hladkou nebo křupavou verzi. Zkrátka takovou, jakou máte rádi.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Počet porcí: 1 sklenice

Ingredience

  • 400 g blanšírovaných arašídů
  • 2 lžičky mořské soli (vloček)
  • 2-3 lžičky arašídového oleje

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Vyklopte arašídy na velký plech, vložte je do trouby a pečte 10 minut. Občas je promíchejte, aby se nepřichytily na okrajích. Když jsou arašídy zlatohnědé, vyjměte je z trouby a nechte zcela vychladnout.

Ořechy vyklopte do kuchyňského robotu a přidejte sůl. Mixujte 4 až 5 minut, dokud nevznikne hladké ořechové máslo. Kdo chce konzistenci zjemnit, může přidat kapku arašídového oleje a znovu rozmixovat.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na jednu polévkovou lžíci:

  • 91 kcal
  • 7 g tuků
  • 2 g sacharidů
  • 1 g cukrů
  • 1 g vlákniny
  • 4 g bílkovin

Kategorie:

Pomazánky

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang