
Vytvořte si vlastní lahodné arašídové máslo ze tří ingrediencí a s minimem starostí. Vytvořte si hladkou nebo křupavou verzi. Zkrátka takovou, jakou máte rádi.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 10 minut
- Počet porcí: 1 sklenice
Ingredience
- 400 g blanšírovaných arašídů
- 2 lžičky mořské soli (vloček)
- 2-3 lžičky arašídového oleje
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Vyklopte arašídy na velký plech, vložte je do trouby a pečte 10 minut. Občas je promíchejte, aby se nepřichytily na okrajích. Když jsou arašídy zlatohnědé, vyjměte je z trouby a nechte zcela vychladnout.
Ořechy vyklopte do kuchyňského robotu a přidejte sůl. Mixujte 4 až 5 minut, dokud nevznikne hladké ořechové máslo. Kdo chce konzistenci zjemnit, může přidat kapku arašídového oleje a znovu rozmixovat.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na jednu polévkovou lžíci:
- 91 kcal
- 7 g tuků
- 2 g sacharidů
- 1 g cukrů
- 1 g vlákniny
- 4 g bílkovin