medove-maslo

V tomto výborném domácím medovém másle se dokonale snoubí chuť másla, medu a špetky soli. Jeho příprava je snadná, zabere vám jen pár minut, a možnosti jeho využití jsou takřka nevyčerpatelné.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • 1 hrnek (230 g) nesoleného másla, změklé na pokojovou teplotu
  • 1/3 šálku (113 g) medu
  • 3 lžíce (23 g) moučkového cukru
  • 1/4 – 1/2 čajové lžičky mořské soli

Postup

  1. Ve velké míse ručním nebo stojanovým mixérem s pádlovým nástavcem šlehejte máslo 1 minutu při střední rychlosti, dokud nebude zcela hladké a krémové.
  2. Všlehejte zbývající přísady, přičemž začněte pouze se 1/4 lžičky soli. Šlehejte při střední rychlosti, dokud není hmota zcela hladká. Podle potřeby seškrábejte stěny mísy gumovou stěrkou. Ochutnejte.
  3. V případě potřeby přidejte více soli (až 1/4 lžičky).
  4. Podávejte s kapkou medu nebo posypané mořskou solí. Zbytky těsně přikryjte a uchovávejte v chladničce až po dobu jednoho týdne.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang