
Tyto snadné zdravé palačinky mají nadýchanou strukturu díky ušlehaným bílkům. Naskládejte na ně čerstvé bobule a lžíci nízkotučného jogurtu.
Palačinky si můžete samozřejmě připravit v různých zdravých variantách, vyzkoušet můžete také proteinové palačinky recept.
TIP: Neholdujete živočišným produktům? Vyzkoušejte veganské banánové placičky.
Ingredience
- 50 g hladké mouky
- 50 g celozrnné mouky
- 2 malá vejce, oddělená
- 150 ml odtučněného mléka
- bobule a nízkotučný jogurt nebo sýr fromage frais k podávání
Postup
- Mouky prosejte do mísy a všechny kousky v sítu vyklopte zpět do mísy. Přidejte žloutky a trochu mléka a promíchejte na hustou kaši. Zbylé mléko přidávejte po troškách, aby se v těstě netvořily hrudky.
- Bílky šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří sníh, a pak je opatrně vmíchejte do těsta – snažte se nevytlačit všechen vzduch.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním ohni a nalijte do ní tolik těsta, aby vznikla palačinka o průměru asi 10 cm. Vařte necelou minutu, dokud na povrchu nezačnou vyskakovat bublinky a okraje nebudou trochu suché. Palačinku opatrně otočte.
- Udržujte je v teple, zatímco budete připravovat zbývající palačinky. Podávejte s oblíbenou zdravou polevou.