Nejlepší recept na domácí mandlové máslo

PomazánkyStudená kuchyněStudená kuchyně - pomazánky
mandlove-maslo-3

Kdo by nemiloval oříšková másla? Hodí se na pečivo, ale třeba také do jogurtu nebo ovesné kaše. Přinášíme vám recept na domácí mandlové máslo.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 3 šálky mandlí
  • ¼ lžičky soli
  • Volitelně: ¼ lžičky mleté skořice
  • Nepovinně: ½ lžičky vanilkového extraktu
  • Nepovinně: 2 lžíce javorového sirupu nebo medu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Rozložte mandle na velký plech s okrajem a opékejte je 10 minut, v polovině je promíchejte.
  2. Mandle nechte vychladnout, dokud nejsou jen teplé (ne horké), asi 10 minut.
  3. Přeneste mandle do vysokorychlostního mixéru nebo kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence, a podle potřeby přerušujte mixování a seškrabujte ze stran.
  4. Jakmile je mandlové máslo velmi hladké a krémové (ne dříve), můžete do něj vmíchat libovolné přísady.
  5. Můžete také přidat skořici pro nádech koření a vanilku nebo javorový sirup pro mandlové máslo, které chutná výjimečněji než to koupené v obchodě.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang