
Zde je návod na nejlepší recept na salát ze tří druhů fazolí. Je tak snadné ho připravit na pikniky a slavnosti.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 420 g fazolí
- 420 g bílých fazolí nebo fazolí pinto
- 420 g zelených fazolí
- 420 g voskových fazolí
- 1/2 střední bílé cibule
- 1/4 střední červené cibule
- 2 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
- ½ šálku bílého octa
- ¼ šálku olivového oleje
- 2 lžíce krystalového cukru
- ¼ lžičky sušeného kopru a česnekového prášku
- 1 lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Fazole slijte a propláchněte.
- Nakrájejte cibuli na tenké plátky. Petrželku nasekejte najemno.
- Ve velké míse vyšlehejte bílý ocet, olivový olej, cukr, kopr, česnek, prášek a košer sůl.
- Přidejte fazole, cibuli a petrželku a míchejte, dokud se neobalí.
- Můžete jíst ihned, ale pro dosažení nejlepších výsledků dejte salát na 1 hodinu do chladničky, aby se marinoval. Zbytky skladujte v chladu až 5 dní.