Fazolový salát

Zde je návod na nejlepší recept na salát ze tří druhů fazolí. Je tak snadné ho připravit na pikniky a slavnosti.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 420 g fazolí
  • 420 g bílých fazolí nebo fazolí pinto
  • 420 g zelených fazolí
  • 420 g voskových fazolí
  • 1/2 střední bílé cibule
  • 1/4 střední červené cibule
  • 2 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
  • ½ šálku bílého octa
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • ¼ lžičky sušeného kopru a česnekového prášku
  • 1 lžička soli
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Fazole slijte a propláchněte.
  2. Nakrájejte cibuli na tenké plátky. Petrželku nasekejte najemno.
  3. Ve velké míse vyšlehejte bílý ocet, olivový olej, cukr, kopr, česnek, prášek a košer sůl.
  4. Přidejte fazole, cibuli a petrželku a míchejte, dokud se neobalí.
  5. Můžete jíst ihned, ale pro dosažení nejlepších výsledků dejte salát na 1 hodinu do chladničky, aby se marinoval. Zbytky skladujte v chladu až 5 dní.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang