
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Odležení: 2 hodiny
- Kategorie: Snadné
- Porcí: 8
Ingredience
- 400 g nevařených těstovin fusilli
- 2 nakrájené okurky
- ½ cibule nakrájené nadrobno
- 10 cherry rajčátek, rozkrojených na čtvrtiny
- ¾ šálku černých oliv bez pecky, nakrájených na plátky
- 1 šálek salátové zálivky italského typu
Postup
- Krok 1 – Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a na prudkém ohni přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vmíchejte těstoviny a znovu přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte odkryté, dokud se těstoviny neuvaří, ale jsou stále pevné na skus, asi 8 minut. Těstoviny slijte a zchlaďte tak, že je v cedníku postaveném ve dřezu přelijete studenou vodou.
- Krok 2 – Ve velké míse smíchejte uvařené a vychladlé těstoviny s okurkami, cibulí, rajčaty a olivami. Salát přelijte italskou zálivkou a promíchejte. Před podáváním přikryjte a nechte v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.