Ingredience na cca 250 ml – vše pokojové teploty:

  • 1 šťastné vajíčko
  • 200 – 250 ml jemného olivového oleje, např. Fruity od značky Borges funguje skvěle
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2 lžičky hořčice bez cukru – např. dijonská
  • 1 lžička citrónové šťávy
dsc_4861-6351063

Postup: (Majonézu lze připravit v mixéru nebo ručním tyčovým mixérem s nástavcem metličky.)

  1. Vložte do mixéru/nádoby vejce, sůl, pepř, jablečný ocet, hořčici a vše promixujte.
  2. Poté si nastavte chod mixéru na lehký střední stupeň a pomalu postupně (nejlépe z nádoby se zobáčkem) přikapávejte za stálého mixování olivový olej dokud tam nenalijete celé množství. Celé to může trvat až 2 minuty. To stejné platí pro mixování ručním tyčovým mixérem.
  3. Jakmile dosáhnete konzistence majonézy, máte hotovo.
  4. Majonézu skladujeme v lednici maximálně jeden týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang