Na první pohled se může zdát, že je salát náročnější na přípravu, kvůli pečení v troubě, to však může být i výhodou. Batáty a řepu je možné nakrájet a vložit do trouby např. večerní sprchou či úklidem. Po návratu do kuchyně je pak už téměř hotovo.

img_4551-2431102

Porce: pro 1

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: cca 30-45 minut

Potřebné ingredience:

  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 bílky – které zbyly např. z velikonočních mini mazanců
  • 2 menší batáty
  • 1/2 řepy
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
  • olivový olej, balsamico – množství dle chuti
  • 1 lžička kokosového oleje
  • sůl

TIP: Dejte šanci také tradičnímu receptu na šopský salát. Tento proslulý bulharský salát je nejen zdravý, ale také skvěle chutná.

Postup:

Předehřejeme troubu zhruba na 150°. Oloupeme batáty a řepu a nakrájíme na střední kostky. Vložíme na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem, zakapeme olivovým olejem, posolíme a dáme do trouby zhruba na 30-45 min.

Omyjeme salát, osušíme, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem a balsamicem a pořádně promícháme. Na pánvi rozpustíme kokosový olej a osmažíme bílky, osolíme a opepříme dle chuti. Až budou batáty s řepou hotové, přidáme je do mísy se salátem, přidáme bílky a zasypeme lahůdkovým droždím. 

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang