Tento velmi rychlý recept na krevety z fritézy je ideální pro snadnou večeři během všedního dne. Nebo je můžete přidat k těstovinám či použít jako přílohu k salátu. Po uvaření je posypte drceným červeným pepřem a dodejte jim šťávu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g oloupaných velkých krevet s ocáskem
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1/4 lžičky drceného červeného pepře + na ozdobu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce mleté čerstvé pažitky
  • klínky citrónu na podávání

Postup

  1. Předehřejeme fritézu na 200 °C. Ve střední míse smícháme krevety, olej, citrónovou šťávu, česnek, drcený červený pepř a sůl a promícháme.
  2. Krevety přendáme do koše fritézy. Smažíme asi 5 minut, dokud krevety nezrůžoví a nezakryjí se.
  3. Přendáme je na servírovací mísu. Pokud chceme, můžeme je posypat pažitkou a dalším drceným červeným pepřem. Podáváme s klínky citrónu.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang