
Tento velmi rychlý recept na krevety z fritézy je ideální pro snadnou večeři během všedního dne. Nebo je můžete přidat k těstovinám či použít jako přílohu k salátu. Po uvaření je posypte drceným červeným pepřem a dodejte jim šťávu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g oloupaných velkých krevet s ocáskem
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1/4 lžičky drceného červeného pepře + na ozdobu
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce mleté čerstvé pažitky
- klínky citrónu na podávání
Postup
- Předehřejeme fritézu na 200 °C. Ve střední míse smícháme krevety, olej, citrónovou šťávu, česnek, drcený červený pepř a sůl a promícháme.
- Krevety přendáme do koše fritézy. Smažíme asi 5 minut, dokud krevety nezrůžoví a nezakryjí se.
- Přendáme je na servírovací mísu. Pokud chceme, můžeme je posypat pažitkou a dalším drceným červeným pepřem. Podáváme s klínky citrónu.