Křupavé smažené krevety

Krevety

Smažené krevety jsou ozdobou každého svátečního stolu. Labužníci a příznivci darů moře by neměli váhat.

Ingredience

  • 0,5 kg nevařených velkých jumbo krevet, oloupaných, ocasy ponechány vcelku
  • ⅓ šálku mouky
  • lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 3 velká vejce
  • 1,5 šálku strouhanky
  • 1 šálek rostlinného oleje (na smažení)

Postup

Ve středně velké míse vyšlehejte vejce do pěny. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a pepř. Krevety obalte v mouce a přebytečnou směs setřeste. Ponořte je do vajec a poté je obalte ze všech stran ve strouhance.

Do velkého hrnce nalijte tolik oleje, aby dosáhl hloubky 5 centimetrů, a zahřejte jej na 180 °C. Do horkého oleje přidávejte krevety jednu po druhé. Smažte je, dokud nejsou propečené, asi 1 minutu. Kleštěmi přeneste krevety na papírové utěrky a osušené je naaranžujte na talíř. V případě potřeby podávejte s omáčkou dle chuti.

Výživové údaje na porci

  • 875 kalorií
  • 27 g bílkovin
  • sacharidy 36,6 g
  • tuk 70,1 g
  • cholesterol 296,1 mg
  • sodík 823,3 mg

Kategorie:

Krevety

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang