
Smažené krevety jsou ozdobou každého svátečního stolu. Labužníci a příznivci darů moře by neměli váhat.
Ingredience
- 0,5 kg nevařených velkých jumbo krevet, oloupaných, ocasy ponechány vcelku
- ⅓ šálku mouky
- lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 3 velká vejce
- 1,5 šálku strouhanky
- 1 šálek rostlinného oleje (na smažení)
Postup
Ve středně velké míse vyšlehejte vejce do pěny. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a pepř. Krevety obalte v mouce a přebytečnou směs setřeste. Ponořte je do vajec a poté je obalte ze všech stran ve strouhance.
Do velkého hrnce nalijte tolik oleje, aby dosáhl hloubky 5 centimetrů, a zahřejte jej na 180 °C. Do horkého oleje přidávejte krevety jednu po druhé. Smažte je, dokud nejsou propečené, asi 1 minutu. Kleštěmi přeneste krevety na papírové utěrky a osušené je naaranžujte na talíř. V případě potřeby podávejte s omáčkou dle chuti.
Výživové údaje na porci
- 875 kalorií
- 27 g bílkovin
- sacharidy 36,6 g
- tuk 70,1 g
- cholesterol 296,1 mg
- sodík 823,3 mg