
Thajská krevetová polévka s kokosovým mlékem
Ingredience:
- 250 ml vody
- citrónová tráva (hrst)
- 5 argentinských krevet
- lžička limetové kůry
- šťáva z ½ limetky
- Tom Yum pasta
- kousek zázvoru (cca 1 cm)
- 2 ks menších žampiónů
- ½ jarní cibulky
- 100-150 ml kokosového mléka
- chilli paprička (dle chuti)
- koriandr (dle chuti)
- lžička rybí omáčky
- lžička rýžového octa
- ½ lžičky třtinového cukru
Postup
Krevety zbavíme krunýře, odstřívkujeme a omyjeme. Do hrnce si dáme horkou vodu, anebo ohřejeme vývar (kuřecí/krevetí). Dále přidáme citrónovou trávu, limetkovou kůru a zázvor. Vaříme přibližně 2 minuty, poté můžeme přidat žampióny, chilli papričku a nakrájený koriandru (množství podle vlastní chuti).
Vaříme další 2-3 minutky a vložíme krevety, Tom Yum pastu a poloviční množství jarní cibulky. Po 3 minutách vmícháme kokosové mléko. Minutku povaříme a na závěr dochutíme rybí omáčkou, rýžovým octem, cukrem a limetovou šťávou. Při servírování posypeme zbytkem jarní cibulky.
A na závěr ještě další recepty na krevety.