Thajská krevetová polévka s kokosovým mlékem

Hlavní jídlaKrevetyMinutkyMořské plodyPolévky

Thajská krevetová polévka s kokosovým mlékem

Ingredience:

  • 250 ml vody
  • citrónová tráva (hrst)
  • 5 argentinských krevet
  • lžička limetové kůry
  • šťáva z ½ limetky
  • Tom Yum pasta
  • kousek zázvoru (cca 1 cm)
  • 2 ks menších žampiónů
  • ½ jarní cibulky
  • 100-150 ml kokosového mléka
  • chilli paprička (dle chuti)
  • koriandr (dle chuti)
  • lžička rybí omáčky
  • lžička rýžového octa
  • ½ lžičky třtinového cukru

Postup

Krevety zbavíme krunýře, odstřívkujeme a omyjeme. Do hrnce si dáme horkou vodu, anebo ohřejeme vývar (kuřecí/krevetí). Dále přidáme citrónovou trávu, limetkovou kůru a zázvor. Vaříme přibližně 2 minuty, poté můžeme přidat žampióny, chilli papričku a nakrájený koriandru (množství podle vlastní chuti).

Vaříme další 2-3 minutky a vložíme krevety, Tom Yum pastu a poloviční množství jarní cibulky. Po 3 minutách vmícháme kokosové mléko. Minutku povaříme a na závěr dochutíme rybí omáčkou, rýžovým octem, cukrem a limetovou šťávou. Při servírování posypeme zbytkem jarní cibulky.

A na závěr ještě další recepty na krevety.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang