Bún Bò Nam Bộ je jedním z deseti nejlepších jídel, které by měl ve Vietnamu ochutnat každý. Tato mísa s nudlemi vermicelli se podává bez vývaru, díky čemuž se ingredience nerozmočí a textury zůstanou zachovány.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 1hodina a 5 minut
  • Porce: 6

Ingredience

HOVĚZÍ MARINÁT

  • 600 gramů hovězího masa nakrájeného na tenké plátky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 2 vrchovaté lžičky mletého česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Rostlinný olej na vaření masa
  • Extra česnek na osmažení masa

OMÁČKA BUN BO NAM BO

  • 4 šálky vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku rybí omáčky
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 3 vrchovaté lžičky česneku
  • 1,5 lžičky černého pepře
  • 3 kusy čerstvých malých červených chilli papriček nakrájených na malé kousky

SALÁT BUN BO NAM BO

  • 225 gramů arašídů (nakrájených na malé kousky)
  • 400 gramů čerstvých fazolových klíčků
  • 1 kilogram rýžových nudlí (vařených)
  • 2 velké hlávky salátu
  • 67 gramů koriandru (přibližně jeden svazek)
  • 30 gramů čerstvé máty (1/2 svazku)

Postup

Smíchejte cukr, sůl, pepř, česnek, rybí omáčku a rostlinný olej do tenkých plátků hovězího masa. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu. Můžete maso připravit předem a nechat marinovat přes noc.

Zatímco se hovězí maso marinuje, můžete si připravit omáčku Bun Bo Nam Bo. Stačí přidat vodu, cukr a pak míchat, dokud se cukr ve vodě nerozpustí. Poté přidejte rybí omáčku, jablečný ocet. Červené chilli papričky, česnek a černý pepř. Můžete to nechat odležet, avšak tato omáčka je obvykle nejlepší, když ji použijete ještě týž den.

Na salát nakrájejte všechen salát na malé kousky. Čerstvé fazolové klíčky rychle spařte, aby byly lehce křupavé.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Poté vložte lžíci česneku. Česnek smažte, dokud nezhnědne, pak přidejte hovězí maso a nechte ho vařit. Hovězí maso uvařte až těsně před podáváním.

Nudle uvařte, abyste je mohli podávat horké.

PODÁVEJTE MISKU BUN BO NAM BO
Koriandr a máta nakrájené na dně misky. Na to položte nudle. Nahoru přidejte salát, hovězí maso, arašídy a další koriandr a mátu. Do druhé misky nalijte omáčku Bun Bo Nam Bo. Jednotlivá sousta namáčejte do omáčky.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang