testoviny_krevety

Rychlý recept na těstoviny s krevetami a rajčaty. Pokud omáčku uvaříte během vaření těstovin, můžete mít celé jídlo hotové za méně než 30 minut. Je to tak jednoduché a má to krátký seznam ingrediencí, ale chutná to jako v restauraci. Krémové těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce jsou snadnou večeří na všední den. Tyto rychlé těstoviny se smetanou a krevetami jsou nejen snadné na přípravu, ale také plné chuti.

Jak připravit tyto rychlé těstoviny se smetanou?

  1. Zatímco se vám vaří těstoviny, začnete si připravovat omáčku. Tím zajistíte, že těstoviny i omáčka budou hotové ve stejnou dobu a vaše těstoviny neskončí jako slepená koule těsta a studené.
  2. Pro tento recept použijte linguine, ale můžete použít i fettuccini, tagliatelle nebo špagety. Dobré jsou i ostatní druhy těstovin.
  3. Nezapomeňte si schovat vodu z těstovin. Právě v ní pokračuje kouzlo a pomáhá omáčce ke krevetám zůstat super hustá a krémová.
  4. Krevetové těstoviny máte na stole za pár minut! Velmi rychlý recept na krevety.
rychle-testoviny-se-smetanou-6192007
Krémové těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce jsou snadnou večeří na všední den.

Těstoviny s krevetami – recept

Krémové krevetové těstoviny jsou tak snadné, ale přitom tak skvělé. Omáčka i těstoviny se vaří současně, a to při minimální námaze. Prostě vynikající.

Tento recept na těstoviny s krevetami a rajčaty potřebuje jen pár ingrediencí a je vždy vynikající večeří. Nejlépe použijte celé krevety nebo krevety, které si sami oloupete a zbavíte kůže.

Jejich konzistence je mnohem lepší než u již oloupaných mražených krevet. Pokud však nic jiného neseženete, rozhodně je použijte.

Těstoviny s krevetami – recept – ingredience:

  • 230 g těstovin
  • 450 g velkých krevet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce cajunského koření
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku nakrájených rajčat
  • 1 a 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce petrželky na ozdobu

Těstoviny s krevetami – recept – postup:

  1. Těstoviny uvařte, slijte a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  2. Krevety obalte 1 polévkovou lžící cajunského koření. V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte ochucené krevety a opékejte je asi 1–2 minuty z každé strany.
  3. Krevety vyjměte z pánve a na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla s prolisovaným česnekem a přidejte na kostičky nakrájená rajčata a restujte asi 2–3 minuty.
  4. Přilijte smetanu a přisypte zbývající cajunské koření a nastrouhaný parmazán. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 2–3 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte krevety a těstoviny zpět do pánve a míchejte, dokud se neobalí v omáčce a vše se neprohřeje. V případě potřeby ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte.
testoviny-s-krevetami-a-rajcaty-9293770
Tento recept na těstoviny s krevetami a rajčaty potřebuje jen pár ingrediencí a je vždy vynikající večeří.

Recept na těstoviny s krevetami a smetanou

Krevety na pánvi vařené s těstovinami ve smetanové česnekové omáčce se sušenými rajčaty. Tento recept na krémové krevetové těstoviny – snadná, rychlá a chutná večeře. Omáčka ke krevetám je česneková se sušenými rajčaty a plná chutí.

Ingredience na těstoviny s krevetami a smetanou

  • 240 g těstovin farfalle (nebo jiných domácích těstovin)
  • 450 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky soli a černého pepře
  • 120 g nakrájených sušených rajčat, zbavených oleje – 2 lžíce oleje si nechte stranou
  • 240 ml polotučné smetany (nebo smetany ke šlehání)
  • 60 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek strouhané mozzarelly (nebo parmezánu)
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžička drcených semínek fenyklu, nepovinně
  • 1/4 lžičky červených chilli papriček vloček
  • 1/8 lžičky papriky
  • 1/2 šálku rezervované vody z uvařených těstovin (nebo více)
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu na ozdobu

Postup na těstoviny s krevetami a smetanou

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Ponechte si trochu vody z uvařených těstovin, těstoviny slijte a uschovejte na později.
  2. Mezitím posypte krevety cibulovým práškem v mělkém talíři.
  3. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 2 lžíce rezervovaného oleje. Přidejte krevety v jedné vrstvě a smažte je z každé strany asi 1 minutu, dokud krevety nezrůžoví nebo nezískají zlatohnědou barvu z obou stran, během smažení krevety osolte. Krevety vyjměte na talíř.
  4. Na stejnou pánev přidejte sušená rajčata a prolisovaný česnek. Sušená rajčata smažte na oleji, který zbyl z krevet, na středním plameni za stálého míchání 1 minutu, dokud česnek nezačne vonět.
  5. Do pánve přidejte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Přidejte rozdrobenou mozzarellu a pokračujte ve vaření omáčky na mírném ohni za stálého míchání, dokud se všechen sýr nerozpustí a nevznikne krémová omáčka.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte malé množství polotučného mléka nebo vyhrazené vody z uvařených těstovin.
  7. Přidejte sušenou bazalku, drcená semena fenyklu, drcené vločky červené papriky, papriku a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a na mírném ohni je opatrně prohřejte. Vmíchejte uvařené krevety. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte malé množství polotučného mléka nebo vyhrazené vody z uvařených těstovin. Vše nechte několik minut vařit na mírném ohni, aby se chutě propojily.
  9. Podle chuti ozdobte nastrouhaným parmezánem a těstoviny s krevetami a smetanou ihned podávejte.
testoviny-s-krevetami-a-metanou-6037246
Těstoviny se smetanou a krevetami jsou nejen snadné na přípravu, ale také plné chuti.

Tagliatelle se smetanovou omáčkou – recept

Těstoviny tagliatelle se smetanovou omáčkou a krevetami vytvoří krémové těstoviny s mořskými plody. Tato krásná kombinace sladkých rajčat, smetany a krevet funguje skvěle.

Ingredience na tagliatelle s krevetami a smetanovou omáčkou

  • 8 švestkových rajčat
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 300 g malých oloupaných krevet nebo garnátů
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a jemně nasekaný
  • 1 citron, kůra a šťáva
  • 2 panáky Vecchia Romana nebo koňaku
  • 140 ml smetany
  • 400 g čerstvých nebo sušených těstovin
  • 1 velká hrst čerstvé petrželky, nahrubo nasekané

Postup na tagliatelle s krevetami a smetanovou omáčkou

  1. Rajčata blanšírujte a oloupejte, pak je rozpulte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Dejte ohřát hrnec s osolenou vodou na těstoviny.
  3. Na druhou pánev dejte pár kapek olivového oleje a pár minut na něm smažte krevety, česnek, citronovou kůru a rajčata. Přidejte alkohol a nechte ho vzplanout, pokud chcete. (Plamen by měl zhasnout asi po 30 sekundách, takže se nebojte.)
  4. Přidejte smetanu, nechte ještě pár minut mírně vařit a poté pánev stáhněte z ohně. Omáčku pečlivě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Do vroucí vody vložte těstoviny – čerstvým stačí 3 minuty, sušené je třeba vařit podle návodu na obalu.
  6. Když jsou těstoviny uvařené, slijte je v cedníku a poté je v pánvi, ve které se vařily, promíchejte s petrželkou. Zkontrolujte dochucení a poté je rozdělte na talíře s omáčkou navrchu.
  7. Tagliatelle s krevetami ihned podávejte.
Těstoviny tagliatelle se smetanovou omáčkou a krevetami vytvoří skvělé krémové těstoviny s mořskými plody.

Italská smetanová omáčka na těstoviny – omáčka ke krevetám

Vyzkoušejte jednoduchý a velmi rychlý recept na krevety. Italská smetanová omáčka na těstoviny obsahuje pouze smetanu, máslo, strouhaný sýr a chilli.

Ingredience na omáčku ke krevetám

  • 250 g špaget
  • čerstvá petrželka
  • 250 ml smetany
  • 100 g másla
  • strouhaný sýr Gran Moravia
  • sušené chilli papričky podle chuti

Postup těstoviny s krevetami a smetanou

  1. Nejprve si dejte vařit těstoviny do dobře osolené vody.
  2. V hrnci zahřejte smetanu a za občasného míchání nechte zhoustnout, poté vmíchejte máslo, a až se rozpustí vmíchejte velkou hrst nastrouhaného sýra a chilli.
  3. Do hotové omáčky dejte těstoviny a pořádně promíchejte, přidejte čerstvou petrželku a navrch dejte očištěné a osmažené krevety, servírujte s mističkou strouhaného sýra na posypání.

Špagety s krevetami a rajčaty – recept

Připravte si lahodné špagety s krevetami v rajčatové omáčce.

Ingredience na špagety s krevetami

  • 20 velkých krevet, bez krunýře a hlavy
  • 4 rajčata nebo více podle chuti
  • 1 svazek plocholisté petrželky
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 čerstvá červená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 4 velké stroužky česneku, nakrájené na plátky, nebo více podle chuti
  • ½ šálku vody
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky
  • 300 g špaget

Postup na špagety s krevetami

  1. Krevety oloupejte a vložte skořápky, hlavy a ocásky do velkého hrnce. Naplňte ho vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 45 minut.
  2. V mixéru smíchejte rajčata a 1/2 petrželky a rozmixujte na hladké pyré.
  3. V samostatné pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku a chilli papričku, vařte a míchejte, dokud nezměknou, asi 5 minut. Přidejte česnek; vařte, dokud nezhnědne, 1 až 2 minuty.
  4. Do pánve s paprikou nalijte rajčatové pyré. Přidejte vodu, rajčatový protlak, oregano, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte; přidejte papriku. Omáčku nechte vařit na mírném až středním ohni, dokud se šťáva nezredukuje.
  5. Krevetové skořápky vyjměte z vody. Přiveďte vodu zpět k varu a přidejte špagety. Za občasného míchání vařte špagety, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 12 minut. Ponechte si 1 šálek vody na vaření a zbytek slijte.
  6. Mezitím přidejte krevety do rajčatové omáčky. Přidejte vyhrazenou vodu, dobře promíchejte a vařte, dokud krevety nezrůžoví, asi 3 minuty.
  7. Ihned špagety s krevetami a rajčaty podávejte, můžete dozdobit zbytkem petrželky.
spagety-s-krevetami-a-rajcaty-7019080
Krevetové těstoviny máte na stole za pár minut.

Recept na krevetové tortellini se smetanovou omáčkou

Tento recept na krevetové tortellini je skutečnou lahůdkou. Je připraven z jemných krevet, lahodné krémové citronovo-česnekové omáčky a sýrových tortellin. Bonusem je, že tuto chutnou večeři zvládnete připravit za pouhých 15 minut!

Ingredience na krevetové tortellini se smetanovou omáčkou

  • 250 g syrových tortellin
  • 1 lžíce másla
  • ¼ šálku jemně mleté cibule
  • 3 stroužky česneku, jemně mleté
  • 1 a ½ šálku kuřecího vývaru
  • ½ šálku husté smetany (smetana ke šlehání)
  • 115 g smetanového sýra nakrájeného na kostičky
  • 450 g krevet
  • 85 g baby špenátu
  • Kůra a šťáva z 1 citronu
  • Mořská sůl a pepř podle chuti

Postup na krevetové tortellini se smetanovou omáčkou

  1. Postavte velký hrnec s osolenou vodou na vysokou teplotu. Přiveďte ji k varu, přidejte tortellini a vařte je podle návodu na obalu – obvykle 6-8 minut. Slijte vodu a dejte ji stranou.
  2. Zatímco se voda ohřívá, připravte omáčku. Na velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezprůhlední, asi 3 minuty.
  3. Přidejte kuřecí vývar, hustou smetanu a smetanový sýr a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí v omáčce.
  4. Do pánve přidejte krevety a nechte je 2 minuty vařit. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 1 minutu. přidejte uvařené tortellini, citronovou kůru a citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Tortellini se smetanovou omáčkou jsou hotové.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang