testoviny_krevety

Rychlý recept na krevety s těstovinami, který budete mít hotový dříve než za 30 minut.

Ingredience

  • 230 g těstovin
  • 450 g velkých krevet
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce cajunského koření
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku nakrájených rajčat
  • 1 a 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce petrželky na ozdobu

Postup

  1. Těstoviny uvařte, slijte a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  2. Krevety obalte 1 polévkovou lžící cajunského koření. V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte ochucené krevety a opékejte je asi 1–2 minuty z každé strany.
  3. Krevety vyjměte z pánve a na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla s prolisovaným česnekem a přidejte na kostičky nakrájená rajčata a restujte asi 2–3 minuty.
  4. Přilijte smetanu a přisypte zbývající cajunské koření a nastrouhaný parmazán. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 2–3 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte krevety a těstoviny zpět do pánve a míchejte, dokud se neobalí v omáčce a vše se neprohřeje. V případě potřeby ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang