Tento nádherný salát kombinuje čerstvé krevety, okurky, artyčoky a cherry rajčátka s domácí zálivkou. Dresink je krásně zelený a krémový s avokádem, plný zdraví prospěšných tuků a čerstvými bylinkami. Máslo a trocha rýžového octa dodávají pikantní chuť.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 oloupaného avokáda zbaveného pecky
  • 3/4 šálku odtučněného podmáslí
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. estragonu či pažitky)
  • 2 lžičky estragonového octa nebo octa z bílého vína
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 8 šálků zeleného listového salátu nakrájeného na kousky
  • 335 g oloupaných a jadérek zbavených vařených krevet
  • 1/2 okurky nakrájené na plátky
  • 1 šálek cherry rajčat
  • 1 šálek propláchnuté cizrny z konzervy
  • 1 šálek opláchnutých a nakrájených konzervovaných artyčokových srdíček
  • 1/2 šálku nakrájeného celeru

Postup

  1. Avokádo, podmáslí, bylinky, ocet a ančovičky rozmixujeme v mixéru dohladka.
  2. Salát rozdělíme na 4 talíře. Navrch dáme krevety, okurku, rajčata, cizrnu, artyčoková srdíčka a celer.
  3. Salát pokapeme zálivkou a servírujeme.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang