
Ingredience
- 32 tygřích krevet s krunýřem (21 až 25 kusů)
- 1/4 šálku mořské soli
- 1/4 šálku cukru
- 1 šálek vody
- 2 šálky ledu
- 1 plechovka nakrájených rajčat, odkapaná
- 1/2 šálku připravené chilli omáčky
- 4 polévkové lžíce připraveného křenu
- 1 lžička cukru
- Několik strouhnutí čerstvého černého pepře
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžíce olivového oleje
- Posypte kořením dle chuti
Postup
- Krok 1 – Pomocí nůžek nebo vroubkovaného nože proveďte řez na zadní straně krevety podél střevních cest. Krevety vykuchejte a opláchněte pod studenou vodou, přičemž krunýře zůstanou neporušené.
- Krok 2 – Očištěné krevety vložte do mísy se solným roztokem a směs nechte 20 až 25 minut v chladničce. Zatímco se krevety solí, vložte rajčata, chilli omáčku, křen, cukr, pepř a sůl do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
- Krok 3 – Koktejlovou omáčku uložte do chladničky, dokud nebude připravena k podávání.
- Krok 4 – Plech na pečení nebo brojlerovou pánev vložte pod brojler v troubě a předehřejte na 5 minut. Krevety vyjměte z nálevu a důkladně osušte.
- Krok 5 – Krevety opláchněte pod studenou vodou a osušte na papírových utěrkách. Ve velké míse krevety promíchejte s olivovým olejem a podle potřeby je posypte kořením.
- Krok 6 – Krevety položte na rozpálený plech a ihned je vraťte do brojleru. Po 2 minutách krevety otočte kleštěmi. Krevety vraťte na 1 minutu do grilu.
- Krok 7 – Přeneste je na studený plech. Ihned uložte do chladničky. Po vychladnutí krevety naaranžujte s koktejlovou omáčkou do sklenic na martini nebo podle potřeby.