Krevetový koktejl – recept

Krevety

Ingredience

  • 32 tygřích krevet s krunýřem (21 až 25 kusů)
  • 1/4 šálku mořské soli
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky ledu
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, odkapaná
  • 1/2 šálku připravené chilli omáčky
  • 4 polévkové lžíce připraveného křenu
  • 1 lžička cukru
  • Několik strouhnutí čerstvého černého pepře
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Posypte kořením dle chuti

Postup

  • Krok 1 – Pomocí nůžek nebo vroubkovaného nože proveďte řez na zadní straně krevety podél střevních cest. Krevety vykuchejte a opláchněte pod studenou vodou, přičemž krunýře zůstanou neporušené.
  • Krok 2 – Očištěné krevety vložte do mísy se solným roztokem a směs nechte 20 až 25 minut v chladničce. Zatímco se krevety solí, vložte rajčata, chilli omáčku, křen, cukr, pepř a sůl do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  • Krok 3 – Koktejlovou omáčku uložte do chladničky, dokud nebude připravena k podávání.
  • Krok 4 – Plech na pečení nebo brojlerovou pánev vložte pod brojler v troubě a předehřejte na 5 minut. Krevety vyjměte z nálevu a důkladně osušte.
  • Krok 5 – Krevety opláchněte pod studenou vodou a osušte na papírových utěrkách. Ve velké míse krevety promíchejte s olivovým olejem a podle potřeby je posypte kořením.
  • Krok 6 – Krevety položte na rozpálený plech a ihned je vraťte do brojleru. Po 2 minutách krevety otočte kleštěmi. Krevety vraťte na 1 minutu do grilu.
  • Krok 7 – Přeneste je na studený plech. Ihned uložte do chladničky. Po vychladnutí krevety naaranžujte s koktejlovou omáčkou do sklenic na martini nebo podle potřeby.

Kategorie:

Krevety

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang