Nejlepší recept na Negroni

KoktejlyLedové nápojeNápoje
negroni-2905735

Negroni je klasický koktejl, který je osvěžující, hořký a zároveň sladký, a to rovným dílem ginu, vermutu a Campari.

Hledáte klasický koktejl s italskou atmosférou? Zadejte: Negroni. Je to stejně osvěžující, hořký a komplexní nápoj, u kterého budete chtít chvíli posedět a vychutnat si ho.

A nevypadá úžasně? Zářivě červená barva Campari vytváří úžasný šperk. Tento koktejl ze tří ingrediencí je snadné připravit.

Campari z něj dělá Negroni

Je to italský hořký nápoj s jasně červenou barvou drahokamu. Používá se také v klasických koktejlech, jako je Americano, a je snadno k dostání ve většině obchodů s alkoholem.

Zajímavost: Campari bylo původně zbarveno tak jasně červeně díky barvivu z rozdrceného hmyzu! To už v moderní receptuře není, takže by vás to nemělo odradit od toho, abyste si láhev vzali.

Co dalšího můžete z Campari připravit? Vyzkoušejte všechny tyto skvělé koktejly z Campari! Některé oblíbené: Jungle Bird, tropický rumový nápoj, nebo Garibaldi, italský koktejl s Campari a pomerančem.

Vše o vermutu

Vermut je obohacené víno, což znamená, že do vína byl přidán alkohol. Existují dva hlavní druhy vermutu: sladký (obvykle červený) a suchý (obvykle bílý). Sladký vermut je jemně sladký a kořeněný, s příměsí hořkosti na konci.

Ať už máte po ruce jakýkoli vermut, nezapomeňte ho uchovávat v chladničce; vydrží dobrý až 3 měsíce.

Ingredience

  • 30 ml ginu
  • 30 ml sladkého nebo polosladkého červeného vermutu
  • 30 ml Campari
  • led na podávání
  • na ozdobu: pomerančová kůra

Postup

  1. Ve sklenici na koktejly (nebo v jiné sklenici) smíchejte gin, sladký vermut a Campari.
  2. Naplňte míchací sklenici 1 hrstí ledu a nepřetržitě míchejte po dobu 30 sekund.
  3. Přidejte led do nízké sklenice a nápoj do ní přeceďte (nebo můžete použít koktejlovou sklenici bez ledu).
  4. Pomocí nože ukrojte proužek pomerančové kůry.
  5. Vymačkejte pomerančovou kůru do nápoje.
  6. Jemně přejeďte kůrou po okraji sklenice, poté ji vložte do sklenice a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang