
Tento recept na dokonale smažené a šťavnaté krevety zvládnete za méně než 10 minut. Tady je naše tajná směs koření a přesný návod, jak připravit podle nás ty nejlepší soté krevety.
Ingredience
- 1,5 kg středně velkých krevet
- ¾ lžičky soli
- ¾ čajové lžičky uzené papriky
- ¾ lžičky sušeného česneku
- ¾ lžičky sušené cibule
- ¾ lžičky kmínu
- 3 lžíce másla nebo olivového oleje
- 3 plátky citronu
- čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
- Krevety rozmrazte, pokud jsou mražené, a osušte je.
- Ve středně velké míse smíchejte krevety se solí, uzenou paprikou, česnekem, cibulí a kmínem.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevety a smažte je 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
- Krevety pokapejte šťávou z citronu a ihned podávejte.