Recept na dokonalé smažené krevety

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
krevety-2

Tento recept na dokonale smažené a šťavnaté krevety zvládnete za méně než 10 minut. Tady je naše tajná směs koření a přesný návod, jak připravit podle nás ty nejlepší soté krevety.

Ingredience

  • 1,5 kg středně velkých krevet
  • ¾ lžičky soli
  • ¾ čajové lžičky uzené papriky
  • ¾ lžičky sušeného česneku
  • ¾ lžičky sušené cibule
  • ¾ lžičky kmínu
  • 3 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 3 plátky citronu
  • čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup

  1. Krevety rozmrazte, pokud jsou mražené, a osušte je.
  2. Ve středně velké míse smíchejte krevety se solí, uzenou paprikou, česnekem, cibulí a kmínem.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevety a smažte je 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
  4. Krevety pokapejte šťávou z citronu a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang