
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkem: 13 minut
- Náročnost: snadné
- Porce: 8
Ingredience
- 1 velké vejce
- 1 lžička italského koření
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek strouhanky
- 8 plnotučných (nebo nízkotučných) tyčinek mozzarelly
Postup
- Vyložte plech na pečení voskovaným papírem. V široké mělké míse lehce rozšlehejte vejce. V druhé mělké míse smíchejte italské koření, sůl a strouhanku.
- Tyčinky mozzarelly obalte a zmrazte: Ponořte tyčinky mozzarelly do rozšlehaného vejce a zcela ji obalte. Ponořte tyčinky do misky se strouhankou a zcela ji obalte.
- Přeneste je na plech vyložený voskovaným papírem a seřaďte je tak, aby se nedotýkaly. Zamrazte minimálně na 1/2 hodiny, maximálně na 1 hodinu.
- Poté tyčinky mozzarelly vytáhněte z mrazáku, namočte je do vajíčka a poté do směsi strouhanky a zmrazte je na další minimálně 1/2 hodiny, maximálně 1 hodinu.
- Fritézu nastavte na 390 °C. Nastříkejte koš fritézy a mozzarellové tyčinky nepřilnavým sprejem na vaření. Smažte mozzarellové tyčinky (v dávkách, pokud je to žádoucí nebo nutné, podle prostoru) po dobu 6 až 8 minut, dokud nebude vnější strana zlatavá a křupavá.
- Vyndejte z fritézy, nechte vychladnout jen tak dlouho, abyste si nespálili jazyk, a ihned jezte.