Nadýchané smažené mozzarellové tyčinky

PředkrmySlané receptySnackySýry
  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 13 minut
  • Náročnost: snadné
  • Porce: 8

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 1 lžička italského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek strouhanky
  • 8 plnotučných (nebo nízkotučných) tyčinek mozzarelly

Postup

  • Vyložte plech na pečení voskovaným papírem. V široké mělké míse lehce rozšlehejte vejce. V druhé mělké míse smíchejte italské koření, sůl a strouhanku.
  • Tyčinky mozzarelly obalte a zmrazte: Ponořte tyčinky mozzarelly do rozšlehaného vejce a zcela ji obalte. Ponořte tyčinky do misky se strouhankou a zcela ji obalte.
  • Přeneste je na plech vyložený voskovaným papírem a seřaďte je tak, aby se nedotýkaly. Zamrazte minimálně na 1/2 hodiny, maximálně na 1 hodinu.
  • Poté tyčinky mozzarelly vytáhněte z mrazáku, namočte je do vajíčka a poté do směsi strouhanky a zmrazte je na další minimálně 1/2 hodiny, maximálně 1 hodinu.
  • Fritézu nastavte na 390 °C. Nastříkejte koš fritézy a mozzarellové tyčinky nepřilnavým sprejem na vaření. Smažte mozzarellové tyčinky (v dávkách, pokud je to žádoucí nebo nutné, podle prostoru) po dobu 6 až 8 minut, dokud nebude vnější strana zlatavá a křupavá.
  • Vyndejte z fritézy, nechte vychladnout jen tak dlouho, abyste si nespálili jazyk, a ihned jezte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang