mini-quiches

Mini Quiche jsou jednodušší a rychlejší variantou, než standardní recept. Vychutnejte si rychlý a dokonalý předkrm.

Příprava

  • Příprava: 2 hodiny 30 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Celkem: 2 hodiny 55 minut

Ingredience

  • 2 nepečená vločková těsta
  • 4 velká vejce
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 šálku husté smetany nebo husté smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky soli a pepře
  • 3/4 šálku přísad – zelenina/uzeniny
  • 1/2 hrnku strouhaného nebo nadrobeného sýra

Postup

  1. Koláčové těsto připravte večer předem, protože před použitím je třeba ho alespoň 2 hodiny chladit v lednici.
  2. Ve velké míse vyšlehejte vejce, plnotučné mléko, smetanu, sůl a pepř dohromady, dokud se zcela nespojí, asi 1 minutu. Vaječnou náplň přikryjte a uložte do chladničky.
  3. Předehřejte troubu na 191 °C. Vymažte formu na mini muffiny.
  4. Na pomoučněnou pracovní plochu dejte vždy jedno vychlazené koláčové těsto. Rozválejte ho do velkého kruhu. Z kruhu vykrájejte kolečka pomocí vykrajovátka na sušenky.
  5. Zbytky těsta budete muset několikrát znovu vyválet. Pracujte rychle, protože těsto je tím křehčí, čím déle je při pokojové teplotě. Opakujte s druhým vychladlým koláčovým těstem.
  6. Kolečka těsta vložte do vymaštěné formy na mini muffiny a vtlačte jej rovnou na dno a po stranách.
  7. Na každé vtlačené těsto rovnoměrně nalijte studenou vaječnou náplň. Rovnoměrně je pokryjte přísadami a posypte sýrem.
  8. Mini quiche pečte asi 25-28 minut. Před vyjmutím z formy nechte 5 minut vychladnout. Pokud jsou dobře vymazané, mini quiche se vyklopí přímo z formy pomocí lžíce.
  9. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang