Recept na nekvašený chléb

Drobné pečivoDrobné slané pečivoPečivo
nekvaseny-chleb-2

Tento recept na nekvašený chléb se v amerických kostelech používá již léta jako chléb ke svatému přijímání. Snadno se připravuje a dobře se skladuje v lednici.

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • ⅓ hrnku rostlinného oleje
  • sůl
  • ⅓ hrnku vody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Plech si vyložte papírem na pečení.
  2. V míse smíchejte mouku, olej a sůl. Přidejte vodu a pomocí příborového nože míchejte, dokud těsto nezměkne.
  3. Z těsta vytvarujte 6 kuliček a rukama je vytlačte do tvaru disků na připravený plech.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud není chléb upečený, asi 8 až 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang