texaske-klobasove-rolky

Tyto rolky se také nazývají kolache a jsou tradiční pochoutkou v těch částech USA, kam mířili emigranti z Čech. V pekárnách tam prodávají většinou kolache nasladko, ale dají se sehnat i tyto slané s klobáskami.

Ingredience

  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku bílého cukru
  • ¼ hrnku másla
  • 1 lžička soli
  • ½ hrnku teplé vody
  • 2 balíčky sušeného droždí
  • 4 a ½ hrnku hladké mouky
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 4 lžíce másla, rozpuštěné
  • 200 g klobásek
  • 200 g čedaru

Postup

  1. Mléko zahřejte v malém hrnci na mírném ohni, dokud nezačne bublat; ihned jej stáhněte z ohně. Vmíchejte cukr, 1/4 hrnku másla a sůl a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, asi 10 minut.
  2. Ve velké míse mixéru smíchejte teplou vodu a droždí a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte 2 hrnky mouky, vychladlou mléčnou směs a vejce; šlehejte pomocí nástavce na těsto, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Přidejte zbývající mouku a míchejte, dokud těsto není pružné a mírně tuhé, ale ne suché.
  4. Vyklopte těsto na pomoučenou desku a hněťte, dokud nebude hladké a velmi pružné, 10 až 15 minut. Těsto lehce potřete částí rozpuštěného másla a vložte do mísy. Přikryjte ho fólií nebo vlhkou utěrkou a nechte na teplém místě, aby se zdvojnásobilo, přibližně 1 hodinu.
  5. Mezitím rozkrojte klobásky na poloviny. Čedar nakrájejte na plátky stejně dlouhé jako klobásky.
  6. Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte plech na pečení.
  7. Vykynuté těsto vyklopte na velmi lehce pomoučněnou desku. Rozválejte ho do tvaru špalku, rozkrojte na 5 stejných dílů a každý díl rozkrojte na čtvrtiny, abyste získali 20 stejně velkých kousků těsta.
  8. Dlaní zploštěte a vytlačte 1 kus do kruhu nebo oválu. Přidejte kousek čedaru doplněný 1 půlkou klobásky. Těsto srolujte kolem náplně a všechny švy k sobě velmi pevně přitiskněte, aby se utěsnily.
  9. Švy uhlaďte dolů a rolky položte na připravený plech. Zopakujte postup se zbývajícím těstem a náplní, abyste vytvořili 20 rolek. Potřete je zbylým rozpuštěným máslem.
  10. Pečte v předehřáté troubě 12 až 15 minut dozlatova.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang