Recept na domácí strouhanku z chleba

Pečivo
Chleba na strouhanku

Naučte se vyrábět strouhanku doma. Křupavá, křupavá a ochucená strouhanka se hodí na přípravu těstovin, salátů a dalších pokrmů.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 115 g starého kváskového chleba natrhaného na malé kousky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ¼ lžičky mořské soli
  • pro ochucenou strouhanku: ¼ šálku strouhaného sýra pecorino nebo veganského parmezánu, ½ lžičky citronové kůry
  • volitelně: ½ lžičky česnekového prášku, ½ lžičky italského koření, červený pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. V kuchyňském robotu rozmixujte kousky chleba na drobenku.
  3. Chcete-li jemnou strouhanku, pulzujte více, chcete-li hrubou, pulzujte méně.
  4. Strouhanku rozprostřete na plech.
  5. Pokapejte je olivovým olejem, posypte solí a pečte 10 až 18 minut, v polovině pečení je přehazujte, dokud nebudou dozlatova opečené.
  6. Na dně velké mísy smíchejte citronovou kůru a sýr.
  7. Po vytažení z trouby přidejte strouhanku a promíchejte.
  8. Ochutnejte a přidejte další koření, které máte rádi.

Kategorie:

Pečivo
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang