Tahini dip

Krémová, oříšková a světlá omáčka tahini se stane základem vaší kuchyně. Posypte s ní falafel, salátové mísy a mnoho dalšího.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • ½ šálku tahini
  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 6 lžic vody, plus další podle potřeby
  • 1 malý stroužek česneku, utřený nebo prolisovaný
  • ½ lžičky mořské soli

Postup

  1. V malé misce smíchejte tahini, citronovou šťávu, vodu, česnek a mořskou sůl. Dochuťte podle chuti. Pokud se vám zdá tahini omáčka příliš hořká, přidejte ¼ až ½ lžičky javorového sirupu nebo medu, abyste chuť vyvážili.
  2. Pokud je příliš ostrá, přidejte ½ až 1 lžičku extra panenského olivového oleje, aby se chuť zjemnila.
  3. Pokud je příliš hustá, přidejte podle potřeby vodu, abyste dosáhli požadované konzistence.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang