
Krémová, oříšková a světlá omáčka tahini se stane základem vaší kuchyně. Posypte s ní falafel, salátové mísy a mnoho dalšího.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
Ingredience
- ½ šálku tahini
- ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
- 6 lžic vody, plus další podle potřeby
- 1 malý stroužek česneku, utřený nebo prolisovaný
- ½ lžičky mořské soli
Postup
- V malé misce smíchejte tahini, citronovou šťávu, vodu, česnek a mořskou sůl. Dochuťte podle chuti. Pokud se vám zdá tahini omáčka příliš hořká, přidejte ¼ až ½ lžičky javorového sirupu nebo medu, abyste chuť vyvážili.
- Pokud je příliš ostrá, přidejte ½ až 1 lžičku extra panenského olivového oleje, aby se chuť zjemnila.
- Pokud je příliš hustá, přidejte podle potřeby vodu, abyste dosáhli požadované konzistence.