Kuřecí Kung Pao – nejlepší recept

Kuřecí maso

Kuřecí maso s arašídy, podobné tomu, které se podává v čínských restauracích. Arašídy můžete nahradit kešu oříšky nebo bambusovými výhonky. Nic nemůžete zkazit.

Ingredience

  • 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kousky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje, rozdělené
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěné ve 2 lžících vody
  • 30 g pálivé chilli pasty
  • 1 lžička destilovaného bílého octa
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 4 cibule, nakrájené na kousky
  • 1 lžíce nasekaného česneku
  • 120 gramů nasekaných arašídů

Postup přípravy

Příprava marinády: Smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci směsi kukuřičného škrobu a vody a promíchejte. Kousky kuřete vložte do skleněné misky nebo mísy a přidejte marinádu. Promíchejte, aby se obalily. Misku přikryjte a dejte na 30 minut do chladničky.

Příprava omáčky: V malé misce smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci směsi kukuřičného škrobu a vody, chilli pastu, ocet a cukr. Smíchejte a přidejte cibuli, česnek a arašídy. Na středně velké pánvi omáčku pomalu zahřívejte, dokud nebude aromatická.

Mezitím vyjměte kuře z marinády a opečte ho na velké pánvi, dokud maso nezbělá a šťáva nevytéká. Když je omáčka aromatická, přidejte do ní osmažené kuře a nechte společně vařit, dokud omáčka nezhoustne.

Kategorie:

Kuřecí maso

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang