Snadný recept na smaženou rýži

PřílohyRýže

Toto je snadný a rychlý recept na smaženou rýži, jakou dostanete ve své oblíbené čínské restauraci. Stačí vám rýže, vejce, mrkev, hrášek a sójová omáčka. Pokud chcete, můžete rýži ozdobit nakrájenou zelenou cibulkou.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2/3 šálku nakrájené mrkve
  • 1/2 šálku mraženého zeleného hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 mletý stroužek česneku (volitelné)
  • 2 velká vejce
  • 3 šálky vařené bílé rýže
  • 1 lžíce sójové omáčky nebo dle chuti
  • 2 lžičky sezamového oleje nebo dle chuti

Postup

  1. Mrkev vložíme do malého hrnce a zalijeme ji vodou. Přivedeme k mírnému varu a vaříme 3-5 minut. Vmícháme hrášek a ihned slijeme v cedníku.
  2. Rozehřejeme pánev na vysokém ohni. Přidáme rostlinný olej, vmícháme mrkev, hrášek a česnek, a vaříme asi 30 sekund. Poté přidáme vejce a rychle promícháme, aby se smíchala se zeleninou.
  3. Vmícháme uvařenou rýži. Přidáme sójovou omáčku a rýži promícháme.
  4. Pokapeme sezamovým olejem a znovu promícháme.

Tip

Smaženou rýži si můžete snadno přizpůsobit a připravit ji v několika variantách. Přidejte do ní např. kuřecí maso, krevety, lososa, kukuřici či jakoukoliv další zeleninu. Ze smažené rýže tak vytvoříte jedinečné pokrmy, ať už jste vegetariáni nebo milovníci masa.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang